Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta felújítása XIX. kerület

Régi parketta felújítása XIX. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás XIX. kerület környékén, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos bennünket hívni parketta csiszolással XIX. kerület övezetében?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (XIX. kerület övezetében)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XIX. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással történő megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez mozog, ezért már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása XIX. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal végezzük a következő munkákat:

 1. Szaktanácsadás (XIX. kerület területén)
 2. Anyagbeszerzés XIX. kerület
 3. Tölgy parketta felújítás XIX. kerület
 4. Jarrah parketta lakkozás XIX. kerület
 5. Teak parketta aljzatkiegyenlítés XIX. kerület
 6. Brazil teak parketta pótlása XIX. kerület
 7. Ipe Lapacho parketta lerakása XIX. kerület
 8. Éger parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XIX. kerület
 9. Teak parketta szegélyezés XIX. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta lakkozás XIX. kerület Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa tónusát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, azonban valamivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, kellemes járni rajta, tudniillik finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és nehézségek nélkül gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták megtoldják a fa karakterét olyan módon, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes mélységét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Így még ellenállóbb és simán tisztítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot tapasztal a parkettában (pl. hasadást), forduljon hozzánk a probléma megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy enyhébb bakiból sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, ugyanis a legtöbb esetben a javítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat rendszerint a parketta láttán lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért XIX. kerület vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló színének eldöntésekor szintén domináns feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét padló kellemes atmoszférát adhat tágas lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettafajta. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ezért a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a parketta viaszolás ép állapotának megőrzésére

 • Ne taposson a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első takarítása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor évekig csodálhatja a fényét.

XIX. kerület vonzáskörzetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 

parketta javítás XIX. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás XIX. kerület övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XIX. kerület


Olcsó parkettázás XIX. kerület, parketta átrakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület régiójában szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az ideális parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta mintázata a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak lerakása jobbára a lentiek szerint történik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen simának kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XIX. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad alkalmazni.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XIX. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási módok XIX. kerület

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XIX. kerület


A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek eltávolíthatók, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XIX. kerület


Amiatt, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül ajánlott olyan anyagú parkettákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XIX. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után mindjárt rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XIX. kerület
A parketta anyaga ugyanis feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása kiváló ötlet, de a bő vizes felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor azon nyomban el kell tüntetni onnan. Csakis alig nedves felmosóronggyal szabad megtisztítani a parkettát, hogy megelőzzük a kiszáradás utáni zsugorodást.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, így kiküszöbölhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket alkalmazza körülbelül 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás hiányos, a fólia mögé becsöppent pöttyök törlése megfelelő tisztítószerrel végrehajtható. A mészfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után megszüntethető, viszont utána tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a penge lehet az ellenszer, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XIX. kerület környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel megrepedeztek, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, így már nem megfelelő a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása XIX. kerület

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti műveleteként felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és több rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis átrakás közben a parketta meg is sérülhet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben sérült meg, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen több darab pótlása, ilyen esetben ésszerű elhatározás lehet a lécek átrakással elvégzett stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és túl nagy hézag keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa odaerősítése elengedett, így már már túl gyenge a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése időnként kielégítő, akár hosszabb időre megfelelő, viszont a valóban megbízható technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és újbóli lerakással szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, de a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Parketta csiszolás lakkozás XIX. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XIX. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, korrekt parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással XIX. kerület területén?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk (XIX. kerület övezetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XIX. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

öreg parketta átrakása XIX. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XIX. kerület környékén)
 2. Parketta házhozszállítás XIX. kerület
 3. Gyertyán parketta hézagtalanítás XIX. kerület
 4. Európai juhar parketta lakkozás XIX. kerület
 5. Cseresznye parketta aljzatkiegyenlítés XIX. kerület
 6. Vörös tölgy parketta pótlása XIX. kerület
 7. Rózsafa parketta átrakása XIX. kerület
 8. Antik bükk parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XIX. kerület
 9. Európai juhar parketta szegélyezés XIX. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta felújítás XIX. kerület Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa erezetét. Könnyen ápolható, viszont kicsivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták ellenállóak és könnyen ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek megtoldják a fa jellemzőit olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Így még időtállóbb és nehézségek nélkül tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú termék: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. hasadást), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy enyhébb kellemetlenségből nehezen elhárítható komplikáció legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat rendszerint a parketta láttán adjuk meg, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért XIX. kerület területén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta színének kiszemelésekor szintén domináns szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta kellemes hangulatot kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a parketta viaszolás ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A pác első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor sok évig csodálhatja a fényét.

XIX. kerület területén az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás XIX. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Megfizethető parketta csiszolás XIX. kerület környékén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület régiójában garanciával, átlátható parketta felújítás árral. Kedvező árú parketta lerakás XIX. kerület régiójában, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, korrekt parkettázás XIX. kerület régiójában.

Parketta lerakás XIX. kerület


Megfizethető parketta lerakás XIX. kerület, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ennek megfelelően szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 

 • a fektetés helye (pl. iroda)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta szükséges kopásállósága nagy mértékben függ attól, hogy hová szeretnénk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk néhány tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta darabjainak fektetése többnyire a következő folyamatot követve történik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak teljesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás XIX. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak különleges parkettát engedélyezett lerakni.

A legtöbb parketta nem fektethető fűtött aljzatra, emiatt a parketta alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A tökéletes tapadást a pormentesített aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta leragasztása XIX. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási módok XIX. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás XIX. kerület


A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek eltávolíthatók, és szegőléccel borítsuk be a rést.
A fal felőli parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal garantálható.

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XIX. kerület


Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtéshez csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Emellett tanácsos olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XIX. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettet számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási formákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XIX. kerület
A parketta anyaga ugyanis feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása jó megoldás, viszont a bő vizes felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer jut, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Csakis kis mértékben vizes felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a parkettát, hogy elkerüljük a száradást követő zsugorodást.

A parketta ápolása olajozással kivitelezhető, így elkerülhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának használ, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket használja hozzávetőlegesen 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás hiányos, a fólia alá bekerült pacák eltávolítása testreszabott padlófényezővel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes keverékkel 2-3 perces áztatás után megszüntethető, de ezt követően tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, azonban a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XIX. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ily módon már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe változik, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

tölgy parketta átrakása XIX. kerület

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és három rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okok miatt.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc pótlása, ekkor bölcs elhatározás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására teljesen kiszáradtak, és kiterjedt térköz keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkettát rögzítő rögzítőléc rögzítése meglazult, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak tömítése nem ritkán elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, viszont a valóban biztos technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja eredményesen a felbontással és újbóli lerakással védhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is ajánlott, mert ahogy öregszik, a parketta "beérik", és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ezért a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Olcsó parketta lerakás XIX. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIX. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta átrakás árakkal.