Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta felújítása XII. kerület

Régi parketta felújítása XII. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XII. kerület környékén, emellett parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület régiójában garanciával, fix parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással XII. kerület régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (XII. kerület területén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XII. kerület területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása meglazult idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végzett megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

régi parketta átrakása XII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 1 éves szavatossággal vállaljuk a következő munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (XII. kerület területén)
 2. Anyagbeszerzés XII. kerület
 3. Kanadai juhar parketta felújítás XII. kerület
 4. Cseresznye parketta csiszolás XII. kerület
 5. Jávor parketta ragasztás XII. kerület
 6. Európai juhar parketta pótlása XII. kerület
 7. Ipe Lapacho parketta lerakása XII. kerület
 8. Bükk parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XII. kerület
 9. Ipe Lapacho parketta szegélyezés XII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta lakkozás XII. kerület Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet elvégezni.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Játszi könnyedséggel ápolható, azonban egy kicsit több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, jó érzés a talpnak, mert finom tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és egyszerűen gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek megtoldják a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes mélységét, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben erősebb és simán tisztítható felületet érünk el, nem takarja el a fa természetességét.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. repedezés), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy esetleges kisebb problémából csak teljes cserével kiküszöbölhető komplikáció legyen, tudniillik a legtöbb esetben a teljes felújítás munkadíja a többszöröse az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért XII. kerület vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a szalagparketta árnyalatának kiválasztásánál szintén domináns szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét padló meleg atmoszférát nyújthat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában kemény anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre 1 napig!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve sok évig lehet élvezni a szépségét.

XII. kerület területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XII. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, néhány munkánkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Kedvező árú parketta csiszolás XII. kerület régiójában, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XII. kerület


Olcsó parkettázás XII. kerület, parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület régiójában szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a felhasználás helye (pl. étterem)

 

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta szükséges kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy-két tippet.

 

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, de a parketta darabjainak lerakása jobbára az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta javítás XII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak speciális parkettát lehetséges fektetni.

A legtöbb parketta nem rakható le fűtött aljzatra, ezért a padló alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges adhéziót a portalanított aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XII. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XII. kerület

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

 

halszálka parketta felújítás XII. kerület


A résbe faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek kivehetők, ezután szegőléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal garantálható.

 

 

parketta rögzítése XII. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XII. kerület


Mivel a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtés fölé kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Emellett ajánlott olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettet gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási mintákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XII. kerület
A parketta anyaga már elkészült állapotában is élő anyag, ebből adódóan kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása kitűnő, azonban a bőséges vízzel való felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor rögtön fel kell törölni. Csakis alig vizes felmosóronggyal megengedett feltakarítani a parkettát, hogy meggátoljuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, így megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás rögzítése nem jó, a letakarás mögé bejutott foltok törlése arra alkalmas padlófényezővel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után eltüntethető, de ezt követően tanácsos szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, viszont utóbbiak csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XII. kerület területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különböző okok miatt.
 • A parketta nagy felületen púposodott fel, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett rögzítése.
 • A régi parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló rögzítése meglazult, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XII. kerület

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység záró lépése az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen károsodott, így szükségessé válhat jónéhány léc cseréje, ekkor okos elhatározás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és hatalmas nyílás formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc helyzete nem tölti be a funkcióját, ezért már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek kiöntése sokszor elégséges, akár tartós megoldás lehet, ellenben az igazán garantált technológia a parketta felbontása és visszarakása.

 

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert ahogy öregszik, a parketta "beérik", és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, azonban a régi parkett ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Régi parketta átrakása XII. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XII. kerület régiójában, emellett parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással XII. kerület régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (XII. kerület környékén)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XII. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt területen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással történő megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló mozog, ezért már nem tesz eleget a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása XII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves jótállással kínáljuk a következő munkákat:

 1. Szaktanácsadás (XII. kerület régiójában)
 2. Anyagbeszerzés XII. kerület
 3. Teak parketta hézagtalanítás XII. kerület
 4. Gyertyán parketta csiszolás XII. kerület
 5. Wenge parketta aljzatkiegyenlítés XII. kerület
 6. Jávor parketta pótlása XII. kerület
 7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása XII. kerület
 8. Massaranduba parketta nyikorgás megszüntetése XII. kerület
 9. Gyertyán parketta szegélyezés XII. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta olajozás XII. kerület Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa mintázatát. Akár házilag is karbantartható, viszont kicsivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és nehézségek nélkül karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták bővítik a fa karakterét olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jelentős mértékben tartósabb és könnyebben tisztítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű szalagparketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. felpúposodás), kérjen tőlünk tanácsot a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb bosszúságból sokkal súlyosabb gikszer legyen, mivel többnyire a javítás ráfordítása sokkal több lehet az időben lebonyolított beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket mindig helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért XII. kerület régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának meghatározásakor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét parketta meleg atmoszférát teremthet tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában kemény anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az aktuális információkat. Hasznos tanácsok a felújított parketta szépségének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne helyezzen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig csodálhatja a fényét.

XII. kerület környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta csiszolás XII. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Olcsó parketta csiszolás XII. kerület régiójában, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal. Olcsó parketta lerakás XII. kerület övezetében, valamint parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás XII. kerület régiójában.

Parketta lerakás XII. kerület


Pénztárca kímélő parketta lerakás XII. kerület, parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a fektetés helye (pl. iroda)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)


A parketta előírt kopásállósága nagyban függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

 

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak lerakása jobbára a lentiek szerint gyakoribb.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak teljesen síknak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában szokásos. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát engedélyezett alkalmazni.

A parketták többsége nem fektethető fűtött aljzatra, emiatt a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló ragadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XII. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták XII. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XII. kerület


A résbe faékeket kell rakni, a lerakás befejezése végeztével a faékek eltávolíthatók, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
A fal felőli parketták hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal garantálható.

 

 

parketta rögzítése XII. kerület

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XII. kerület


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül javasolt olyan fajtákat választani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egyetlen anyagból van. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: rendszerint 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle fektetési formákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása XII. kerület
A parketta fája még feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása rendben van, azonban a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Csakis éppenhogy nedves moppal szabad feltakarítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, eképpen elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket használja megközelítőleg félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás hiányos, a fólia alá becsöppent flekkek törlése hozzáillő tisztítószerrel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel pár perces áztatás után megszüntethető, azonban ezután ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon vethető be, de ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása XII. kerület környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XII. kerület

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró lépése az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okoknál fogva.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, így elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek cseréje, ilyen esetben ésszerű választás lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megerősítése.

 

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és jókora rés jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa odaszögezése kitágult, így már már túl gyenge a leszorító rendeltetésének teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek kiöntése időnként kielégítő, akár tartós megoldás lehet, ellenben a valóban garantált technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a eltávolítással és visszarakással oldható meg.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ennek köszönhetően a régi parkettalécek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Olcsó parketta lerakás XII. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XII. kerület régiójában garanciával, átlátható parketta felújítás árral.