Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta felújítása X. kerület

Régi parketta felújítása X. kerület

Olcsó parketta csiszolás X. kerület vonzáskörzetében, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. X. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos bennünket hívni parketta csiszolással X. kerület régiójában?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta javítást garantálunk (X. kerület vonzáskörzetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Alaposság a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta átrakása X. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása X. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (X. kerület régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás X. kerület
 3. Vörös tölgy parketta felújítás X. kerület
 4. Tigerwood tigrisfa parketta csiszolás X. kerület
 5. Tigerwood tigrisfa parketta aljzatkiegyenlítés X. kerület
 6. Brazil teak parketta pótlása X. kerület
 7. Ipe Lapacho parketta átrakása X. kerület
 8. Tölgy parketta nyikorgás megszüntetése X. kerület
 9. Merbau parketta szegélyezés X. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta lakkozás X. kerület Különböző jellegű parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak fixálás után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa rajzolatát. Akár házilag is karbantartható, azonban kicsivel több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, kellemes járni rajta, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták tartósabbak és nehézségek nélkül gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa jellemzőit olyan módon, hogy kiemelik annak természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Emiatt még erősebb és jobban takarítható felületet kapunk, kiemeli a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. rést), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne hagyja, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból nehezen elhárítható komplikáció legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a javítás bekerülési költsége sokkal több lehet az időben lebonyolított beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat mindig helyszíni felmérés alapján számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért X. kerület régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a termék árnyalatának eldöntésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek dacára egy sötét padló barátságos atmoszférát adhat nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a parketta viaszolás ép állapotának megőrzésére

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor sok évig csodálhatja a fényét.

X. kerület környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás X. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás X. kerület vonzáskörzetében, emellett parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. X. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, fix parketta csiszolás árakkal.