Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta felcsiszolása XXII. kerület

Régi parketta felcsiszolása XXII. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás XXII. kerület környékén, emellett parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület környékén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

Miért javasolt cégünket hívni parketta csiszolással XXII. kerület környékén?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (XXII. kerület területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XXII. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással történő rögzítése.
 • Az öreg parketta darabjai idővel felpúposodtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez mozog, emiatt már nem tesz eleget a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XXII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves garanciavállalással kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Szaktanácsadás (XXII. kerület területén)
 2. Parketta házhozszállítás XXII. kerület
 3. Akác parketta hézagtalanítás XXII. kerület
 4. Brazil teak parketta csiszolás XXII. kerület
 5. Európai juhar parketta ragasztás XXII. kerület
 6. Kanadai juhar parketta javítása XXII. kerület
 7. Rózsafa parketta lerakása XXII. kerület
 8. Jatoba parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XXII. kerület
 9. Vörös tölgy parketta szegőléc felrakása XXII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parkettás mester XXII. kerület Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a javítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa rajzolatát. Játszi könnyedséggel ápolható, viszont egy kicsit több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, mert olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, megnyugtató a talpnak, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és simán gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa jellemzőit olyan módon, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes mélységét, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Így jóval időtállóbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen furcsaságot tapasztal a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, tudniillik a legtöbb esetben a javítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket mindig helyszíni felmérés alapján számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért XXII. kerület övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának eldöntésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Másfelől egy sötét szalagparketta barátságos atmoszférát adhat nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ezért a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a felújított parketta szépségének megóvására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva évekig lehet élvezni a szépségét.

XXII. kerület környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XXII. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás XXII. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület vonzáskörzetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XXII. kerület


Pénztárca kímélő parkettázás XXII. kerület, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület környékén garanciával, fix parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a fektetés helye (pl. étterem)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége nagy mértékben múlik azon, hogy hová tervezzük fektetni. A parketta mintázata a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk néhány tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása inkább a lentiek szerint elterjedt.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak teljesen simának kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta javítás XXII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát engedélyezett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem rakható le fűtött aljzatra, így a parketta alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A tökéletes adhéziót a portalanított beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta rögzítése poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

sima parketta lerakási minta XXII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási módok XXII. kerület

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás XXII. kerület


A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
A fal felőli parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

 

 

parketta rögzítése XXII. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XXII. kerület


Tekintve, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtésre kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen túlmenően javasolt olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XXII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egyetlen anyagból van. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási mintákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XXII. kerület
A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása tökéletes, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor haladéktalanul fel kell itatni. Csak éppenhogy nedves moppal szabad megtisztítani a padlót, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta ápolása pasztázással kivitelezhető, így elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel melegében a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá bekerült flekkek törlése hozzáillő tisztítószerrel végrehajtható. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után eltüntethető, de ezután érdemes szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, azonban utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XXII. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása XXII. kerület

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak felszedése után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező lépése az újonnan leragasztott parketta polírozása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta könnyen károsodik, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okoknál fogva.

 

 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, ezért elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben bölcs elhatározás lehet az elemek átrakással történő stabilizálása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és kiterjedt hézag formálódott köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló odaerősítése nem tudja ellátni a feladatát, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 

 • A parketta hézagjainak tömítése nem ritkán elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, de az igazán biztonságos technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása hatásos módon a felbontással és újbóli lerakással szüntethető meg.

 

 

 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert ahogy öregszik, a parketta más árnyalatot vesz fel, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek köszönhetően a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parketta csiszolás XXII. kerület

Olcsó parketta csiszolás XXII. kerület környékén, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, átlátható parketta felújítás árral.

 

 

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással XXII. kerület területén?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (XXII. kerület környékén)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén kedvezmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XXII. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy felületen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XXII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi jótállással végezzük a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (XXII. kerület vonzáskörzetében)
 2. Anyagbeszerzés XXII. kerület
 3. Akác parketta felújítás XXII. kerület
 4. Dió parketta csiszolás XXII. kerület
 5. Vörös tölgy parketta ragasztás XXII. kerület
 6. Bambusz parketta pótlása XXII. kerület
 7. Cumaru parketta lerakása XXII. kerület
 8. Nyír parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XXII. kerület
 9. Bükk parketta szegélyezés XXII. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parkettás mester XXII. kerület Számos parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Az olajozás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is gondozható, viszont valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű termékek, tudniillik időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, jó érzés a talpnak, hiszen finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek hosszabb élettartamúak és könnyen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták kiegészítik a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy kiemelik annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Emiatt sokkal időtállóbb és jobban tisztítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére alkalmazható.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. repedezés), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy kisebb problémából jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ára a többszöröse az időben véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért XXII. kerület régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló árnyalatának kiszemelésekor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét szalagparketta kellemes légkört kölcsönözhet tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, ugyanis kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk az aktuális információkat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának megtartására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve évekig gyönyörködhet benne.

XXII. kerület övezetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta lakkozása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XXII. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás XXII. kerület régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal. Olcsó parketta lerakás XXII. kerület régiójában, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás XXII. kerület vonzáskörzetében.

Parketta lerakás XXII. kerület


Olcsó parketta lerakás XXII. kerület, parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 

 • a fektetés helye (pl. iroda)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta szükséges kopásállósága nagyban függ attól, hogy hová szeretnénk lerakni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk néhány tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási mód ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta elemek lerakása jobbára az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. A betonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás XXII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak különleges parkettát megengedett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, emiatt a parketta alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő adhéziót a portól megszabadított aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta járólap illesztés XXII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XXII. kerület

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

francia halszálka parketta lerakás XXII. kerület


A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, és szegélyléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták rés nélküli illesztése behúzóvassal garantálható.

 

 

parketta rögzítése XXII. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XXII. kerület


Tekintve, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtés fölé csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően javasolt olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XXII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési formákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után azonnal igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XXII. kerület
A parketta anyaga még feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása tökéletes, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer jut, akkor haladéktalanul el kell távolítani. Csak éppenhogy nedves felmosóronggyal szabad megtisztítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta ápolása olajozással kivitelezhető, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó utasításai szerinti szereket használja hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá becsöppent pacák eltávolítása hozzáillő tisztítószerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, azonban ezt követően érdemes szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge vethető be, azonban ezek csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása XXII. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a régi parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas területen kopott el, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei idővel felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása XXII. kerület

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az újonnan leragasztott parketta polírozása és három rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különböző okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen károsodott, ennélfogva lehet, hogy elengedhetetlen több darab cseréje, ilyen esetben ésszerű elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással történő stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és óriási rés formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc rögzítése kitágult, így már már túl gyenge a feladata ellátásához.

 

 

 • A parketta réseinek tömítése gyakran elég lehet, akár tartós megoldás lehet, ellenben az igazán megbízható technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felszedéssel és újbóli lerakással küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is javasolt, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

 


Megfizethető parketta lerakás XXII. kerület régiójában, valamint parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXII. kerület régiójában szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.