Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta átrakása XIII. kerület

Régi parketta átrakása XIII. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás XIII. kerület környékén, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással XIII. kerület területén?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (XIII. kerület vonzáskörzetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Alaposság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén diszkontált árak

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XIII. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy felületen púposodott fel, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való rögzítése.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása XIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi jótállással kínáljuk a következő munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (XIII. kerület területén)
 2. Anyagbeszerzés XIII. kerület
 3. Ipe Lapacho parketta hézagtalanítás XIII. kerület
 4. Cumaru parketta lakkozás XIII. kerület
 5. Nyír parketta ragasztás XIII. kerület
 6. Iroko parketta javítása XIII. kerület
 7. Jatoba parketta átrakása XIII. kerület
 8. Nyír parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XIII. kerület
 9. Akác parketta szegőléc felrakása XIII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta olajozás XIII. kerület Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa erezetét. Könnyen szinten tartható, de kicsivel több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és játszva gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták kiegészítik a fa sajátosságait úgy, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben ellenállóbb és jobban rendben tartható felületet érünk el, nem takarja el a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű szalagparketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bármilyen furcsaságot vesz észre a parkettában (pl. repedezés), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy kisebb problémából sokkal súlyosabb komplikáció legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása sokkal több lehet az időben végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat általában az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. A munka megtekintéséért XIII. kerület régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta színének eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Mindamellett egy sötét padló meleg atmoszférát kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, tudniillik csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a parketta viaszolás ép állapotának védelme érdekében

 • Ne lépjen rá az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A viaszréteg első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A padló mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva évekig lelheti örömét a szép állapotában.

XIII. kerület környékén az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás XIII. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás XIII. kerület régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület régiójában garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XIII. kerület


Kedvező árú parkettázás XIII. kerület, parketta lerakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület környékén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta szükséges kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási mód napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, viszont a parketta elemek lerakása többnyire az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak teljesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás XIII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak különleges parkettát engedélyezett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket jól kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást a portalanított beton szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta járólap illesztés XIII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási módok XIII. kerület

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XIII. kerület


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek eltávolíthatók, és szegőléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes illesztése behúzóvassal valósítható meg.

 

 

parketta rögzítése XIII. kerület

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XIII. kerület


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Emellett tanácsos olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XIII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási mintákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után azonnal rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XIII. kerület
A parketta fája már legyártott formájában is élő anyag, emiatt kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása kitűnő, azonban a bő vizes felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor haladéktalanul fel kell itatni. Csak alig vizes felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a padlót, hogy elkerüljük a száradást követő zsugorodást.

A parketta ápolása olajozással elvégezhető, így elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket veti be körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás mögé becsöppent pecsétnyomok eltüntetése arra alkalmas padlófényezővel végrehajtható. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után megszüntethető, viszont ezután ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, azonban a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XIII. kerület környékén?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy területen kopott el, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása XIII. kerület

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat befejező eleme az ismét leragasztott parketta csiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben a parketta tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okok miatt.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen több darab cseréje, ilyenkor okos választás lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és tekintélyes térköz alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa odaerősítése meglazult, ezért már túl gyenge a rögzítő funkció betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése gyakran elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, viszont a ténylegesen biztonságos technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és visszarakással védhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is ajánlott, mert az idő múlásával a parketta "beérik", és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ezért a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Parketta csiszolás lakkozás XIII. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XIII. kerület területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület régiójában jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért tanácsos bennünket hívni parketta csiszolással XIII. kerület régiójában?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk (XIII. kerület régiójában)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megrendelés esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XIII. kerület környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen kopott el, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez elmozdult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 1 éves garanciavállalással kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (XIII. kerület környékén)
 2. Anyagbeszerzés XIII. kerület
 3. Doussie parketta felújítás XIII. kerület
 4. Tigerwood tigrisfa parketta csiszolás XIII. kerület
 5. Kanadai juhar parketta ragasztás XIII. kerület
 6. Európai juhar parketta javítása XIII. kerület
 7. Wenge parketta átrakása XIII. kerület
 8. Sucupira parketta nyikorgás megszüntetése XIII. kerület
 9. Doussie parketta szegélyezés XIII. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta lakkozás XIII. kerület Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a csiszolást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa mintázatát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, de valamivel több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, tudniillik időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, jó érzés járni rajta, hiszen finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták tartósabbak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa sajátosságait azzal, hogy kiemelik annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Így jelentős mértékben strapabíróbb és nehézségek nélkül takarítható felületet kapunk, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű szalagparketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” használható.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. rést), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy elhanyagolható problémából nehezen elhárítható gikszer legyen, mert többnyire a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az idejekorán lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat általában helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért XIII. kerület régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta színének kiszemelésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek dacára egy sötét termék kellemes hangulatot nyújthat tekintélyes méretű otthonokban.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában nemes fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Ajánlásaink a parketta viaszolás szépségének megőrzésére

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre 1 napig!
 • A pác első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután helyezze vissza.
 • A parketta általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig gyönyörködhet benne.

XIII. kerület területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta lakkozása
 • Lakóparkok
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás XIII. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Kedvező árú parketta csiszolás XIII. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás XIII. kerület területén, valamint parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, fix parkettázás XIII. kerület környékén.

Parketta lerakás XIII. kerület


Olcsó parketta lerakás XIII. kerület, parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület övezetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)


A parketta betartandó keménysége nagyban múlik azon, hogy hová kívánjuk lerakni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási mód napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, de a parketta darabjainak fektetése inkább az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a ragasztás előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás XIII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát megengedett ragasztani.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, ezért a padló alatt fekvő fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, tudniillik a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A megfelelő tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XIII. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták XIII. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XIII. kerület


A résbe faékeket kell rakni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek kivehetők, majd szegélyléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XIII. kerület


Tekintve, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtéshez csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XIII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos fektetési mintákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XIII. kerület
A parketta fája már feldolgozott állapotában is élő anyag, és kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása jó megoldás, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Csak kis mértékben nedves felmosófejjel lehetséges feltakarítani a padlót, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, így meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia mögé becsöppent flekkek eltüntetése a célra kialakított padlófényezővel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után megszüntethető, de ezt követően javasolt szellőztetni. Makacs pacák ellen a WU2 sampon vethető be, de a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XIII. kerület környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel megrepedeztek, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez mozog, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása XIII. kerület

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka befejező eleme az újonnan leragasztott parketta polírozása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat felszínének jelentős része sérült meg, ezért szükségessé válhat több darab cseréje, ilyen esetben ésszerű választás lehet a többi parkettaelem átrakással elvégzett megszilárdítása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt vetemedtek, és túl nagy nyílás formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc helyzete kitágult, ezért már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sok esetben elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben az igazán megbízható technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a eltávolítással és újbóli lerakással küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, de a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

 


Olcsó parketta lerakás XIII. kerület környékén, ezen kívül parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XIII. kerület környékén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta átrakás árakkal.