Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta átrakása VIII. kerület

Régi parketta átrakása VIII. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás VIII. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. VIII. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással VIII. kerület területén?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk (VIII. kerület vonzáskörzetében)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Alaposság a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása VIII. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a régi parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással végzett rögzítése.
 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása VIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük a következő tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (VIII. kerület környékén)
 2. Anyagbeszerzés VIII. kerület
 3. Akác parketta hézagtalanítás VIII. kerület
 4. Wenge parketta csiszolás VIII. kerület
 5. Sucupira parketta aljzatkiegyenlítés VIII. kerület
 6. Éger parketta pótlása VIII. kerület
 7. Teak parketta lerakása VIII. kerület
 8. Tigerwood tigrisfa parketta nyikorgás megszüntetése VIII. kerület
 9. Brazil teak parketta szegélyezés VIII. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás VIII. kerület Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet kivitelezni.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, de kicsivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű termékek, mert esetenként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, kellemes járni rajta, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták kiegészítik a fa sajátosságait úgy, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval ellenállóbb és simán takarítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú szalagparketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” használható.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. rést), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy esetleges kisebb kellemetlenségből sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse a megfelelő időben elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket mindig helyszíni felmérés alapján számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért VIII. kerület régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának kiszemelésekor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét padló meleg hangulatot kölcsönözhet tágas helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ennek köszönhetően a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a pácolt parketta szépségének védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

VIII. kerület vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Társasházak
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás VIII. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, néhány munkánkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás VIII. kerület környékén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. VIII. kerület vonzáskörzetében garanciával, fix parketta csiszolás árakkal.