Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta átrakása VII. kerület

Régi parketta átrakása VII. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás VII. kerület övezetében, valamint parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. VII. kerület övezetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással VII. kerület vonzáskörzetében?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (VII. kerület régiójában)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta átrakása VII. kerület régiójában?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő rögzítése.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása VII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi jótállással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (VII. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés VII. kerület
 3. Tigerwood tigrisfa parketta hézagtalanítás VII. kerület
 4. Wenge parketta csiszolás VII. kerület
 5. Jarrah parketta ragasztás VII. kerület
 6. Gyertyán parketta javítása VII. kerület
 7. Kempas parketta átrakása VII. kerület
 8. Antik bükk parketta nyikorgás megszüntetése VII. kerület
 9. Kanadai juhar parketta szegőléc felrakása VII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta lakkozás VII. kerület Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet kiemeli a fa mintázatát. Otthoni eljárással is ápolható, azonban valamivel több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, kellemes járni rajta, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták hosszabb élettartamúak és jól ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa karakterét úgy, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében sokkal strapabíróbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen különös eltérést lát a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb bosszúságból sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mivel az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az idejekorán véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat általában az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért VII. kerület vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló árnyalatának kiválasztásánál szintén befolyásoló tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét termék kellemes atmoszférát nyújthat nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha időtálló parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az éppen futó akcióinkat is. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének konzerválására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre 1 napig!
 • A pác első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig gyönyörködhet benne.

VII. kerület területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta csiszolás VII. kerület

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, csiszolásainkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Megfizethető parketta csiszolás VII. kerület területén, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. VII. kerület övezetében jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal.