Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régi parketta átrakása V. kerület

Régi parketta átrakása V. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás V. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. V. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes minket hívni parketta csiszolással az V. kerületben?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (V. kerület területén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása V. kerület övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy területen púposodott fel, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása V. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 1 éves garanciavállalással kínáljuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (V. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés V. kerület
 3. Bükk parketta hézagtalanítás V. kerület
 4. Kanadai juhar parketta csiszolás V. kerület
 5. Kempas parketta ragasztás V. kerület
 6. Merbau parketta javítása V. kerület
 7. Kanadai juhar parketta átrakása V. kerület
 8. Brazil teak parketta nyikorgás megszüntetése V. kerület
 9. Rózsafa parketta szegélyezés V. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta olajozás V. kerület Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak fixálás után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyosabbá teszi a fa tónusát. Akár házilag is gondozható, viszont egy kicsit több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, mert néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és jól kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták bővítik a fa sajátosságait olyan módon, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jóval ellenállóbb és jobban tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt felületű szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. hézagot), kérjen tőlünk tanácsot a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy enyhébb kellemetlenségből sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, mivel a legtöbb esetben a javítás munkadíja sokkal több lehet a megfelelő időben véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A költségeket általában a parketta láttán tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért V. kerület övezetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló árnyalatának meghatározásakor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét termék meleg hangulatot nyújthat tágas lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a felújított parketta ép állapotának megóvására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig gyönyörködhet benne.

V. kerület területén az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta javítás V. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, néhány munkánkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás V. kerület övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. V. kerület övezetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.