Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettás mester XXI. kerület

Parkettás mester XXI. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XXI. kerület környékén, emellett parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással XXI. kerület környékén?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (XXI. kerület környékén)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XXI. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen púposodott fel, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló mozog, emiatt már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XXI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (XXI. kerület övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás XXI. kerület
 3. Éger parketta felújítás XXI. kerület
 4. Rózsafa parketta csiszolás XXI. kerület
 5. Cseresznye parketta ragasztás XXI. kerület
 6. Rózsafa parketta pótlása XXI. kerület
 7. Antik bükk parketta lerakása XXI. kerület
 8. Európai juhar parketta nyikorgás megszüntetése XXI. kerület
 9. Wenge parketta szegélyezés XXI. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta felújítás XXI. kerület Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa erezetét. Otthoni eljárással is karbantartható, viszont kicsivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, kellemes a talpnak, mert selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták ellenállóak és jól gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták megtoldják a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy hangsúlyozzák annak természetes mélységét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Így még időtállóbb és könnyebben rendben tartható felületet érünk el, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen szokatlan dolgot tapasztal a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy enyhébb bakiból csak teljes cserével kiküszöbölhető gikszer legyen, mert többnyire a teljes felújítás ára a többszöröse a megfelelő időben végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat mindig a parketta láttán lehet véglegesíteni, azonban utólag soha nem módosítjuk. A munka megtekintéséért XXI. kerület környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a szalagparketta árnyalatának eldöntésekor szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét termék kellemes atmoszférát teremthet tekintélyes méretű otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában kemény fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta repedéseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva évekig lehet élvezni a szépségét.

XXI. kerület környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta csiszolás XXI. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Megfizethető parketta csiszolás XXI. kerület övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület övezetében garanciavállalással, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XXI. kerület


Pénztárca kímélő parkettázás XXI. kerület, parketta csiszolás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület területén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)


A parketta megkövetelt keménysége nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe kívánjuk lerakni. A parketta külseje a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk néhány tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, de a parketta elemek fektetése jobbára a következő folyamatot követve elterjedt.

 

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában szokásos. Az aljzatra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XXI. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát megengedett fektetni.

A parketták többsége nem fektethető padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó adhéziót a portalanított beton garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta leragasztása XXI. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok XXI. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XXI. kerület


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek eltávolíthatók, ezután szegélyléccel borítsuk be a rést.
A fal felőli parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal garantálható.

 

 

régi parketta felszedése XXI. kerület

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XXI. kerület


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül tanácsos olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XXI. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: túlnyomórészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási formákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XXI. kerület
A parketta anyaga már legyártott formájában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása kitűnő, viszont a bő vizes felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz jut, akkor azon nyomban fel kell itatni. Csak éppenhogy vizes felmosófejjel szabad feltakarítani a parkettát, hogy elkerüljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jót tesz, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás hiányos, a letakarás alá bejutott pöttyök törlése arra alkalmas tisztítószerrel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után eltüntethető, de ezt követően tanácsos szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta átrakása XXI. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy területen púposodott fel, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa mozog, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

régi parketta átrakása XXI. kerület

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló műveleteként felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert átrakás közben a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okoknál fogva.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.

 

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására összeszáradtak, és tekintélyes nyílás keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc helyzete kitágult, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sok esetben elég lehet, akár időtálló eljárás, ellenben a ténylegesen biztonságos technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a eltávolítással és újbóli lerakással védhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Parketta csiszolás lakkozás XXI. kerület

Olcsó parketta csiszolás XXI. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.

 

 

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással XXI. kerület területén?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (XXI. kerület környékén)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XXI. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas területen sérült meg, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő vakpadló mozog, ily módon már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XXI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási kínálatunk 1 éves szavatossággal végezzük a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XXI. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés XXI. kerület
 3. Brazil teak parketta felújítás XXI. kerület
 4. Kőris parketta csiszolás XXI. kerület
 5. Antik bükk parketta aljzatkiegyenlítés XXI. kerület
 6. Doussie parketta javítása XXI. kerület
 7. Bükk parketta átrakása XXI. kerület
 8. Bükk parketta nyikorgás megszüntetése XXI. kerület
 9. Merbau parketta szegélyezés XXI. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta olajozás XXI. kerület Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak fixálás után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa tónusát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, de egy kicsit több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, tudniillik finom tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és egyszerűen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek bővítik a fa jellegzetességeit azzal, hogy hangsúlyozzák a fa természetes mélységét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Így még tartósabb és simán tisztítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa struktúráját.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

 

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű rendellenességet észlel a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy kisebb kellemetlenségből sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a javítás munkadíja sokkal több lehet a megfelelő időben végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat többnyire a parketta láttán számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért XXI. kerület övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a padló árnyalatának eldöntésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét parketta meleg hangulatot adhat tágas helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a parketta viaszolás ép állapotának megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A pác első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve sok évig csodálhatja a fényét.

XXI. kerület régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Társasházak
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XXI. kerület

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, csiszolásainkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Megfizethető parketta csiszolás XXI. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal. Olcsó parketta lerakás XXI. kerület területén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, átlátható parkettázás XXI. kerület környékén.

Parketta lerakás XXI. kerület


Kedvező árú parketta lerakás XXI. kerület, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ehhez mérten számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. étterem)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta betartandó kopásállósága jelentősen függ attól, hogy hová szeretnénk lerakni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy-két tippet.

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, azonban a parketta darabjainak fektetése jobbára a lentiek szerint zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak teljesen simának kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában történik. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XXI. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak különleges parkettát lehetséges lerakni.

A legtöbb parketta nem rakható le padlófűtés fölé, emiatt a parketta alatt fekvő fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő ragadást az alapozóval ellátott beton szavatolja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Bükk parketta rögzítése poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta leragasztása XXI. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási módok XXI. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XXI. kerület


A hézagba faékeket kell rakni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

 

 

parketta rögzítése XXI. kerület

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XXI. kerület


Amiatt, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtés fölé csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően tanácsos olyan fajtákat választani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XXI. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása XXI. kerület
A parketta fája tudniillik legyártott formájában is élő anyag, ezért érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása kitűnő, azonban a bő vizes felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor haladéktalanul fel kell itatni. Legfeljebb alig nedves felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ezzel elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe nagyjából félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel frissiben a leghatékonyabb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá bekerült pöttyök eltüntetése hozzáillő tisztítószerrel végrehajtható. A mészfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge jelenthet megoldást, azonban utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása XXI. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló mozog, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XXI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után rendezni kell a léceket.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen több darab pótlása, ilyenkor racionális döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és jókora rés keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő párnafa leszorítása kitágult, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata betöltéséhez.

 

 

 • A parketta üregeinek kitöltése sok esetben kielégítő, akár időtálló eljárás, viszont a valóban biztonságos technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felszedéssel és újbóli lerakással küszöbölhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is ajánlott, mert az idő előrehaladtával a parketta "beérik", és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, ezért a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Megfizethető parketta lerakás XXI. kerület környékén, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXI. kerület környékén garanciával, fix parketta felújítás árral.