Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettás mester XX. kerület

Parkettás mester XX. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XX. kerület övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület régiójában garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással XX. kerület régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk (XX. kerület környékén)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a vállalt feladatok intézésében
 • Többszöri megrendelés esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

tölgy parketta átrakása XX. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 1 éves jótállással végezzük az alábbi tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XX. kerület környékén)
 2. Anyagbeszerzés XX. kerület
 3. Nyír parketta hézagtalanítás XX. kerület
 4. Cumaru parketta lakkozás XX. kerület
 5. Ipe Lapacho parketta ragasztás XX. kerület
 6. Antik bükk parketta javítása XX. kerület
 7. Massaranduba parketta átrakása XX. kerület
 8. Bükk parketta nyikorgás megszüntetése XX. kerület
 9. Kőris parketta szegélyezés XX. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta olajozás XX. kerület Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is gondozható, viszont kicsivel több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis esetenként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, jó érzés járni rajta, hiszen bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek bővítik a fa karakterét olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt még erősebb és nehézségek nélkül takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű szalagparketta: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. repedezés), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő bosszúságból sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, tudniillik a legtöbb esetben a teljes felújítás munkadíja sokkal több lehet a megfelelő időben véghez vitt prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért XX. kerület vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta színének kiszemelésekor szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta barátságos atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem megvár vele minket, tudniillik kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az aktuális információkat. Ajánlásaink a parketta viaszolás ép állapotának megtartására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre 1 napig!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

XX. kerület területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás XX. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás XX. kerület övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.

Parkettázás XX. kerület


Olcsó parkettázás XX. kerület, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület régiójában jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 

 • a fektetés helye (pl. iroda)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta kötelező keménysége nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy-két ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, de a parketta elemek fektetése inkább a következő folyamatot követve történik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a művelet előtt.

 

 

 

 

 

 

 

parketta javítás XX. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak különleges parkettát megengedett ragasztani.

A parketták többsége nem alkalmas padlófűtés fölé, így a parketta alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ugyanis a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő adhéziót a pormentesített beton garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. diszperziós ragasztóval. Juhar parketta ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta járólap illesztés XX. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok XX. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XX. kerület


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a faékek eltávolíthatók, ezután szegőléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal érhető el.

 

 

parketta rögzítése XX. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XX. kerület


Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtéshez csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan anyagú parkettákat választani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XX. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettet sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XX. kerület
A parketta fája már elkészült formájában is élő anyag, és kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása kiváló ötlet, viszont a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor azonnal el kell távolítani. Legfeljebb éppenhogy nedves moppal megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással végrehajtható, eképpen meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket veszi igénybe nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia mögé bejutott flekkek eltávolítása megfelelő padlófényezővel esélyes. A mészfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után eltüntethető, azonban utána javasolt szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a penge vethető be, viszont utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással való rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, emiatt már nem tesz eleget a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XX. kerület

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során korábban lerakott parkett meg is sérülhet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ilyenkor racionális választás lehet a lécek átrakással történő megszilárdítása.

 

 

 • A régi parketta elemei pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és óriási hézag keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa odaerősítése elengedett, így már nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre megfelelő, azonban a ténylegesen garantált technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, azonban a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parkettás mester XX. kerület

Olcsó parketta csiszolás XX. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással XX. kerület vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk (XX. kerület vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta átrakása XX. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a kopott parketta javítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megerősítése.
 • Az öreg parketta darabjai idővel összeszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása XX. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal végezzük az alábbi munkákat:

 1. Szaktanácsadás (XX. kerület régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás XX. kerület
 3. Európai juhar parketta hézagtalanítás XX. kerület
 4. Vörös tölgy parketta csiszolás XX. kerület
 5. Antik bükk parketta ragasztás XX. kerület
 6. Teak parketta javítása XX. kerület
 7. Massaranduba parketta lerakása XX. kerület
 8. Iroko parketta nyikorgás megszüntetése XX. kerület
 9. Iroko parketta szegőléc felrakása XX. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás XX. kerület Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a javítást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa erezetét. Otthoni eljárással is szinten tartható, de egy kicsit több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, jó érzés a talpnak, hiszen finom tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták bővítik a fa karakterét olyan módon, hogy kiemelik a fa természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal időtállóbb és simán takarítható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen különös eltérést lát a parkettában (pl. felpúposodás), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy jelentéktelennek tűnő kellemetlenségből sokkal súlyosabb komplikáció legyen, mert többnyire a javítás ára a többszöröse az időben lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat többnyire a parketta láttán számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért XX. kerület területén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló árnyalatának kiszemelésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét padló meleg légkört adhat tágas helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában kemény anyagból készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a pácolt parketta szépségének konzerválására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig gyönyörködhet benne.

XX. kerület területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XX. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás XX. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral. Kedvező árú parketta lerakás XX. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, átlátható parkettázás XX. kerület környékén.

Parketta lerakás XX. kerület


Kedvező árú parketta lerakás XX. kerület, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület régiójában garanciával, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta kötelező keménysége nagyban függ attól, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos ötletet.

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta elemek fektetése jobbára az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás XX. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát megengedett fektetni.

A parketták többsége nem fektethető padlófűtés fölé, emiatt a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást a pormentesített beton garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása oldószeres ragasztóval történik.

 

 

 

sima parketta lerakási minta XX. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták XX. kerület

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás XX. kerület


A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a faékek kivehetők, majd szegőléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

 

 

régi parketta felszedése XX. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XX. kerület


Tekintve, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtés fölé csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül érdemes olyan anyagú parkettákat választani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XX. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Ez lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettet gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása XX. kerület
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, viszont a bő vizes felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer jut, akkor rögtön fel kell itatni. Legfeljebb kis mértékben vizes felmosóronggyal szabad megtisztítani a padlót, hogy megelőzzük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta ápolása pasztázással végrehajtható, ennek köszönhetően megelőzhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket alkalmazza durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás rögzítése nem jó, a letakarás mögé bejutott flekkek eltüntetése megfelelő padlófényezővel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel pár perces áztatás után feloldható, de ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon alkalmazható, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta átrakása XX. kerület környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló párnafa rögzítése meglazult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XX. kerület

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának elsődleges lépéseként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak felkaparása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az ismét leragasztott parketta csiszolása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okoknál fogva.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, emiatt elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyen esetben ésszerű döntés lehet az elemek átrakással elvégzett megszilárdítása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek idővel vetemedtek, és óriási nyílás keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc odaszögezése meglazult, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata ellátásához.

 

 

 • A parketta üregeinek kitöltése gyakran elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, azonban a ténylegesen garantált technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 

 • A parketta dilatációja eredményesen a eltávolítással és újbóli lerakással küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, azonban a régi parkett ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Megfizethető parketta lerakás XX. kerület régiójában, emellett parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.