Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettás mester XI. kerület

Parkettás mester XI. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XI. kerület környékén, emellett parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XI. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással XI. kerület vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (XI. kerület vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Alaposság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén diszkontált árak

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XI. kerület területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 100%-os elégedettségi szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (XI. kerület régiójában)
 2. Anyagbeszerzés XI. kerület
 3. Cseresznye parketta felújítás XI. kerület
 4. Akác parketta csiszolás XI. kerület
 5. Európai juhar parketta ragasztás XI. kerület
 6. Massaranduba parketta javítása XI. kerület
 7. Akác parketta lerakása XI. kerület
 8. Jávor parketta nyikorgás megszüntetése XI. kerület
 9. Massaranduba parketta szegélyezés XI. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta felújítás XI. kerület Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Akár házilag is megóvható az állaga, de egy kicsit több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés járni rajta, mert selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és nehézségek nélkül megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták megtoldják a fa jellegzetességeit úgy, hogy kiemelik annak természetes struktúráját, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Így sokkal strapabíróbb és jobban takarítható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy esetleges kisebb bakiból sokkal súlyosabb gikszer legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás bekerülési költsége sokkal több lehet az időben véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A költségeket mindig a parketta láttán tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért XI. kerület környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló árnyalatának meghatározásakor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek ellenére egy sötét termék barátságos atmoszférát nyújthat tágas otthonokban.
 6. Ha strapabíró parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a parketta viaszolás szépségének védelme érdekében

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

XI. kerület vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta javítás XI. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, csiszolásainkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Megfizethető parketta csiszolás XI. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XI. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.