Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettás mester I. kerület

Parkettás mester I. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás I. kerület régiójában, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. I. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt bennünket hívni parketta csiszolással I. kerület régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást garantálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk (I. kerület területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Alaposság a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása I. kerület környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló párnafa rögzítése meglazult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

öreg parketta átrakása I. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal kínáljuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (I. kerület környékén)
 2. Parketta házhozszállítás I. kerület
 3. Jávor parketta hézagtalanítás I. kerület
 4. Massaranduba parketta lakkozás I. kerület
 5. Kanadai juhar parketta ragasztás I. kerület
 6. Nyír parketta javítása I. kerület
 7. Ipe Lapacho parketta átrakása I. kerület
 8. Kempas parketta nyikorgás megszüntetése I. kerület
 9. Vörös tölgy parketta szegélyezés I. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta lakkozás I. kerület Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa erezetét. Könnyen gondozható, de valamivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és simán ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek kiegészítik a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt sokkal ellenállóbb és könnyebben tisztítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű szalagparketta: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne késlekedjen, hogy egy kisebb bosszúságból nehezen elhárítható gikszer legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás bekerülési költsége sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat mindig a parketta láttán tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért I. kerület régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának kiszemelésekor szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét parketta barátságos atmoszférát kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a felújított parketta szépségének megőrzésére

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

I. kerület területén az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta javítás I. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás I. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. I. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal.