Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettahézag kitöltése XVIII. kerület

Parkettahézag kitöltése XVIII. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás XVIII. kerület vonzáskörzetében, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással XVIII. kerület régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (XVIII. kerület területén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása XVIII. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló párnafa rögzítése meglazult, így már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása XVIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 100%-os elégedettségi jótállással végezzük a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XVIII. kerület területén)
 2. Parketta házhozszállítás XVIII. kerület
 3. Cumaru parketta hézagtalanítás XVIII. kerület
 4. Iroko parketta csiszolás XVIII. kerület
 5. Kanadai juhar parketta aljzatkiegyenlítés XVIII. kerület
 6. Merbau parketta javítása XVIII. kerület
 7. Doussie parketta lerakása XVIII. kerület
 8. Tölgy parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XVIII. kerület
 9. Cseresznye parketta szegőléc felrakása XVIII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta lakkozás XVIII. kerület Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a csiszolást csak fixálás után lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa mintázatát. Akár házilag is gondozható, azonban valamivel több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, kellemes a talpnak, tudniillik puha tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és nehézségek nélkül ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa karakterét azzal, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek következtében sokkal ellenállóbb és simán rendben tartható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. hézagot), forduljon hozzánk a probléma megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható problémából jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, mivel többnyire a javítás bekerülési költsége a többszöröse az idejekorán elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat rendszerint a parketta láttán számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért XVIII. kerület vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta árnyalatának eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta meleg atmoszférát teremthet nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve évekig csodálhatja a fényét.

XVIII. kerület vonzáskörzetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakótelepek
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XVIII. kerület

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Megfizethető parketta csiszolás XVIII. kerület régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Parkettázás XVIII. kerület


Megfizethető parkettázás XVIII. kerület, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta betartandó kopásállósága nagyban függ attól, hogy hová szeretnénk lerakni. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési forma manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, de a parketta elemek lerakása többnyire a lentiek szerint történik.

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. A betonnak teljesen egyenesnek kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta javítás XVIII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát engedélyezett ragasztani.

A parketták többsége nem fektethető fűtött aljzatra, ezért a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta leragasztása XVIII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási minták XVIII. kerület

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás XVIII. kerület


A hézagba faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegélyléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

 

 

régi parketta felszedése XVIII. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XVIII. kerület


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtés fölé kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül érdemes olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XVIII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos fektetési formákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XVIII. kerület
A parketta fája ugyanis legyártott állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, de a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Legfeljebb alig vizes moppal szabad feltakarítani a burkolatot, hogy kiküszöböljük a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ilyen módon megakadályozhatjuk a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veti be durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a legjobb. Ha a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia mögé bekerült flekkek törlése testreszabott vegyszerrel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de utána ajánlott szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása XVIII. kerület területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása elengedett idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása XVIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység befejező lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben a parketta meg is sérülhet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okoknál fogva.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben sérült meg, ennélfogva lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc cseréje, ilyenkor racionális választás lehet a lécek átrakással történő megszilárdítása.

 

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására összeszáradtak, és hatalmas üreg jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A parkettát rögzítő párnafa odaerősítése meglazult, ezért nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek tömítése gyakran elégséges, akár időtálló eljárás, azonban a ténylegesen garantált technológia a parketta felszedése és visszarakása.

 

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és visszarakással küszöbölhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az idő múlásával a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Parketta csiszolás XVIII. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XVIII. kerület övezetében, valamint parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület területén garanciával, korrekt parketta felújítás árral.

 

 

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással XVIII. kerület övezetében?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (XVIII. kerület vonzáskörzetében)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megbízás esetén diszkontált árak

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVIII. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy felületen károsodott, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása XVIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal vállaljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XVIII. kerület vonzáskörzetében)
 2. Parketta házhozszállítás XVIII. kerület
 3. Teak parketta felújítás XVIII. kerület
 4. Cumaru parketta csiszolás XVIII. kerület
 5. Jarrah parketta ragasztás XVIII. kerület
 6. Merbau parketta pótlása XVIII. kerület
 7. Dió parketta átrakása XVIII. kerület
 8. Jatoba parketta nyikorgás megszüntetése XVIII. kerület
 9. Massaranduba parketta szegőléc felrakása XVIII. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester XVIII. kerület Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás kiemeli a fa mintázatát. Könnyen ápolható, de egy kicsit több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és játszva gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben strapabíróbb és simán rendben tartható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácbevonat
Pácolt felületű szalagparketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen furcsaságot észlel a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy enyhébb bosszúságból sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mivel többnyire a teljes felújítás ára a többszöröse az idejekorán véghez vitt megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat általában az elvégzendő munka megtekintése után lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. Az árajánlatot megelőző szemléért XVIII. kerület környékén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a termék árnyalatának kiválasztásánál szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Mindamellett egy sötét parketta kellemes atmoszférát nyújthat tágas helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a pácolt parketta ép állapotának konzerválására

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva évekig csodálhatja a fényét.

XVIII. kerület területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta javítás XVIII. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás XVIII. kerület környékén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület környékén garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal. Olcsó parketta lerakás XVIII. kerület régiójában, emellett parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, fix parkettázás XVIII. kerület régiójában.

Parketta lerakás XVIII. kerület


Megfizethető parketta lerakás XVIII. kerület, parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Ehhez mérten figyelembe kell venni:

 

 • a fektetés helye (pl. étterem)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta szükséges keménysége nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe kívánjuk lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, de a parketta darabjainak lerakása jobbára a következő folyamatot követve elterjedt.

 

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. A betonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta javítás XVIII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak speciális parkettát szabad lerakni.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, ezért a parketta alatt vezetett fűtési csöveket jól kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A megfelelő adhéziót az alapozóval ellátott beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. oldószeres ragasztóval. Juhar parketta ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta járólap illesztés XVIII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XVIII. kerület

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

 

halszálka parketta felújítás XVIII. kerület


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a faékek eltávolíthatók, ezután takaróléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal érhető el.

 

 

régi parketta felszedése XVIII. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XVIII. kerület


Tekintve, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Emellett érdemes olyan parketta fafajtákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XVIII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: túlnyomórészt két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XVIII. kerület
A parketta anyaga már legyártott állapotában is élő anyag, ebből adódóan kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű víz jut, akkor haladéktalanul el kell távolítani. Pusztán kis mértékben nedves felmosófejjel megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy kiküszöböljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással kivitelezhető, így megakadályozhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó leírása szerinti szereket veti be hozzávetőlegesen 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a leghatékonyabb. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia mögé bejutott flekkek eltüntetése a célra kialakított vegyszerrel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után feloldható, azonban utána tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a penge alkalmazható, de a legutóbbi eszközök csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVIII. kerület területén?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása meglazult idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással való megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez rögzítése meglazult, így már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása XVIII. kerület

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak felszedése után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró lépése az újonnan leragasztott parketta csiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ezért lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ekkor okos választás lehet a lécek átrakással elvégzett megszilárdítása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok idővel teljesen kiszáradtak, és tekintélyes üreg alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc odaszögezése meglazult, így már már túl gyenge a rögzítő funkció ellátásához.

 

 

 • A parketta réseinek tömítése időnként elég lehet, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben az igazán biztos technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása hatásos módon a felszedéssel és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta "beérik", és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, viszont a régi parkett ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Olcsó parketta lerakás XVIII. kerület területén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVIII. kerület vonzáskörzetében garanciavállalással, fix parketta átrakás árakkal.