Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettahézag kitöltése XVII. kerület

Parkettahézag kitöltése XVII. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás XVII. kerület régiójában, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület területén garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással XVII. kerület régiójában?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (XVII. kerület övezetében)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVII. kerület környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta javítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa mozog, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XVII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 1 éves garanciavállalással nyújtjuk a következő tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XVII. kerület vonzáskörzetében)
 2. Anyagbeszerzés XVII. kerület
 3. Gyertyán parketta hézagtalanítás XVII. kerület
 4. Nyír parketta csiszolás XVII. kerület
 5. Bükk parketta aljzatkiegyenlítés XVII. kerület
 6. Teak parketta pótlása XVII. kerület
 7. Tölgy parketta átrakása XVII. kerület
 8. Gyertyán parketta nyikorgás megszüntetése XVII. kerület
 9. Merbau parketta szegélyezés XVII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parkettás mester XVII. kerület Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Akár házilag is karbantartható, azonban valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, kellemes járni rajta, mert selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták tartósabbak és könnyen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták bővítik a fa karakterét olyan módon, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben ellenállóbb és jobban tisztítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen furcsaságot lát a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne hagyja, hogy egy kisebb kellemetlenségből komolyabb komplikáció legyen, mivel a legtöbb esetben a teljes felújítás ráfordítása sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat rendszerint a parketta láttán tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért XVII. kerület területén nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta árnyalatának eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek dacára egy sötét szalagparketta meleg atmoszférát adhat tágas otthonokban.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában kemény anyagból készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának konzerválására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor évekig csodálhatja a fényét.

XVII. kerület környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta csiszolás XVII. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, a legutóbbi munkáinkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás XVII. kerület régiójában, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület területén garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XVII. kerület


Megfizethető parkettázás XVII. kerület, parketta lerakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta előírt kopásállósága jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási mód ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta elemek lerakása többnyire az alábbi módokon történik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. A betonnak teljesen simának kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás XVII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát lehetséges fektetni.

A parketták többsége nem fektethető padlófűtés fölé, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást a pormentesített aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása oldószeres ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XVII. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XVII. kerület

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

 

halszálka minta lerakása

 


A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, majd szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

 

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XVII. kerület


Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtésre csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően érdemes olyan fajtákat választani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XVII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettet gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos fektetési mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után rögtön rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XVII. kerület
A parketta fája tudniillik feldolgozott állapotában is élő anyag, és kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása kitűnő, viszont a bő vizes felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor rögtön el kell távolítani. Csak kis mértékben nedves felmosófejjel megengedett megtisztítani a parkettát, hogy megelőzzük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta ápolása olajozással kivitelezhető, így megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veti be nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a letakarás alá bejutott foltok törlése testreszabott vegyszerrel végrehajtható. A mészfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után eltüntethető, viszont utána javasolt szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a penge alkalmazható, azonban a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVII. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy területen púposodott fel, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végzett rögzítése.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez rögzítése meglazult, így már nem tesz eleget a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XVII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okokból kifolyólag.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ennélfogva elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei idővel teljesen kiszáradtak, és kiterjedt rés keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa odaszögezése kitágult, ezért már túl gyenge a feladata betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése nem ritkán kielégítő, akár időtálló eljárás, viszont az igazán biztonságos technológia a parketta felszedése és visszarakása.

 

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert ahogy öregszik, a parketta színe változik, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parkettás mester XVII. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XVII. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület régiójában jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért javasolt bennünket hívni parketta csiszolással XVII. kerület vonzáskörzetében?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk (XVII. kerület környékén)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVII. kerület régiójában?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas területen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló elmozdult, így már nem tesz eleget a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

öreg parketta átrakása XVII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 100%-os elégedettségi jótállással nyújtjuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (XVII. kerület területén)
 2. Anyagbeszerzés XVII. kerület
 3. Éger parketta felújítás XVII. kerület
 4. Rózsafa parketta csiszolás XVII. kerület
 5. Dió parketta aljzatkiegyenlítés XVII. kerület
 6. Tigerwood tigrisfa parketta javítása XVII. kerület
 7. Antik bükk parketta lerakása XVII. kerület
 8. Tölgy parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XVII. kerület
 9. Tölgy parketta szegőléc felrakása XVII. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta felújítás XVII. kerület Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak fixálás után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa mintázatát. Akár házilag is gondozható, viszont valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, mert időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, jó érzés járni rajta, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és jól kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták bővítik a fa jellemzőit olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jóval tartósabb és könnyebben rendben tartható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy jelentéktelennek tűnő problémából csak teljes cserével kiküszöbölhető komplikáció legyen, mivel a legtöbb esetben a teljes felújítás ráfordítása sokkal több lehet az idejekorán végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat rendszerint a parketta láttán számítjuk ki, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért XVII. kerület környékén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének kiválasztásánál szintén domináns tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét szalagparketta barátságos légkört kölcsönözhet tágas helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ezért a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának megtartására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor sok évig lelheti örömét a szép állapotában.

XVII. kerület régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XVII. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Olcsó parketta csiszolás XVII. kerület övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral. Megfizethető parketta lerakás XVII. kerület övezetében, valamint parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, fix parkettázás XVII. kerület területén.

Parketta lerakás XVII. kerület


Megfizethető parketta lerakás XVII. kerület, parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ehhez mérten számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta kötelező keménysége nagyban függ attól, hogy hová szeretnénk fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási mód ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak lerakása jobbára a lentiek szerint történik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás XVII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak különleges parkettát lehetséges fektetni.

A legtöbb parketta nem rakható le padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, különben a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő ragadást az alapozóval ellátott beton szavatolja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta járólap illesztés XVII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási minták XVII. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

 


A hézagba faékeket kell tenni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek eltávolíthatók, ezután szegélyléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parketták tökéletes illesztése behúzóvassal biztosítható.

 

 

 

régi parketta felszedése XVII. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XVII. kerület


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtésre csupán másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett ajánlott olyan parketta fafajtákat beépíteni, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XVII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettet számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XVII. kerület
A parketta anyaga már feldolgozott állapotában is élő anyag, és kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása kiváló ötlet, azonban a bő vizes felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor azon nyomban el kell tüntetni onnan. Legfeljebb alig vizes moppal megengedett megtisztítani a burkolatot, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, ezzel meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának használ, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket alkalmazza megközelítőleg félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás hiányos, a letakarás alá bekerült pecsétnyomok eltüntetése testreszabott padlófényezővel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően tanácsos szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, de utóbbiak csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVII. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy területen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása XVII. kerület

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat befejező eleme az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ilyenkor bölcs elhatározás lehet az elemek átrakással elvégzett megszilárdítása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és túl nagy térköz formálódott köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló helyzete kitágult, így már már túl gyenge a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 

 • A parketta üregeinek kiöntése gyakran elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, azonban a ténylegesen biztonságos technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felszedéssel és újbóli lerakással oldható meg.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert az idő múlásával a parketta "beérik", és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, ennek megfelelően a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Olcsó parketta lerakás XVII. kerület környékén, valamint parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület régiójában garanciával, fix parketta felújítás árral.