Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkettacsiszolás lakkozás III. kerület

Parkettacsiszolás lakkozás III. kerület

Megfizethető parketta csiszolás III. kerület környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. III. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással III. kerület övezetében?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk (III. kerület régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a vállalt feladatok intézésében
 • Többszöri megbízás esetén csökkentett munkadíj

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása III. kerület területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy területen púposodott fel, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, így már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása III. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 1 éves garanciavállalással kínáljuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (III. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés III. kerület
 3. Dió parketta felújítás III. kerület
 4. Gyertyán parketta csiszolás III. kerület
 5. Bambusz parketta ragasztás III. kerület
 6. Antik bükk parketta javítása III. kerület
 7. Cseresznye parketta lerakása III. kerület
 8. Sucupira parketta nyikorgás megszüntetése III. kerület
 9. Kanadai juhar parketta szegőléc felrakása III. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta lakkozás III. kerület Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Játszi könnyedséggel karbantartható, de egy kicsit több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, jó érzés a talpnak, ugyanis selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és nehézségek nélkül kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes szerkezetét, és természetességet ad annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben strapabíróbb és könnyebben takarítható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen különös eltérést vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb bakiból nehezen elhárítható gikszer legyen, mivel többnyire a javítás ára a többszöröse az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket általában helyszíni felmérés alapján adjuk meg, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért III. kerület régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta színének kiszemelésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét szalagparketta barátságos atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a parketta viaszolás szépségének védelme érdekében

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A padló általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig csodálhatja a fényét.

III. kerület régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás III. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás III. kerület területén, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. III. kerület régiójában garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.