Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parketta lerakása XVI. kerület

Parketta lerakása XVI. kerület

Olcsó parketta csiszolás XVI. kerület régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással XVI. kerület vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (XVI. kerület vonzáskörzetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan hívhat bennünket
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megbízás esetén kedvezmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása XVI. kerület övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással való rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel megrepedeztek, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

régi parketta átrakása XVI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (XVI. kerület régiójában)
 2. Anyagbeszerzés XVI. kerület
 3. Gyertyán parketta felújítás XVI. kerület
 4. Kanadai juhar parketta csiszolás XVI. kerület
 5. Iroko parketta ragasztás XVI. kerület
 6. Jarrah parketta pótlása XVI. kerület
 7. Wenge parketta átrakása XVI. kerület
 8. Rózsafa parketta nyikorgás megszüntetése XVI. kerület
 9. Európai juhar parketta szegőléc felrakása XVI. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás XVI. kerület Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa mintázatát. Akár házilag is gondozható, de kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, kellemes járni rajta, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták tartósabbak és simán ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták kiegészítik a fa jellemzőit azzal, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Emiatt jóval erősebb és simán tisztítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt felületű parketta: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű furcsaságot észlel a parkettában (pl. hézagot), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb kellemetlenségből sokkal súlyosabb gond legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás ára a többszöröse az idejekorán végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat mindig helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért XVI. kerület területén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta árnyalatának kiválasztásánál szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét padló meleg atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű otthonokban.
 6. Ha tartós parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának megőrzésére

 • Ne taposson a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig gyönyörködhet benne.

XVI. kerület régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 

parketta csiszolás XVI. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, néhány munkánkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Olcsó parketta csiszolás XVI. kerület környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület vonzáskörzetében garanciával, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás XVI. kerület


Pénztárca kímélő parkettázás XVI. kerület, parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület övezetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ehhez mérten szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező keménysége nagyban múlik azon, hogy hová kívánjuk lerakni. A parketta mintázata a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy-két tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta darabjainak lerakása inkább a következő folyamatot követve elterjedt.

 

 

 

 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra hab alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás XVI. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát szabad lerakni.

A legtöbb parketta nem rakható le padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, tudniillik a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kitűnő tapadást a portalanított aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XVI. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XVI. kerület

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

francia halszálka parketta lerakás XVI. kerület


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a faékek kivehetők, majd takaróléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal érhető el.

 

 

régi parketta felszedése XVI. kerület

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XVI. kerület


Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtéshez csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Emellett érdemes olyan parketta fafajtákat alkalmazni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XVI. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XVI. kerület
A parketta anyaga már legyártott állapotában is élő anyag, emiatt kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása kiváló ötlet, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor haladéktalanul fel kell itatni. Csakis éppenhogy nedves moppal megengedett feltakarítani a padlót, hogy megelőzzük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának használ, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket használja megközelítőleg 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bejutott foltok eltüntetése arra alkalmas vegyszerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után feloldható, azonban ezután tanácsos szellőztetni. Makacs pacák ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XVI. kerület környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása XVI. kerület

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felszedése után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező lépése az ismét leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben a parketta meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okoknál fogva.

 

 • A parketta felszínének jelentős része károsodott, emiatt szükségessé válhat jónéhány léc pótlása, ekkor bölcs döntés lehet a lécek átrakással elvégzett megszilárdítása.

 

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására összeszáradtak, és kiterjedt nyílás keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa odaerősítése kitágult, így már nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sokszor kielégítő, akár időtálló eljárás, ellenben az igazán megbízható technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is ajánlott, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, azonban a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parkettás mester XVI. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XVI. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással XVI. kerület vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk (XVI. kerület területén)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén diszkontált árak

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása XVI. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a kopott parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, így szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása XVI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 1 éves garanciavállalással vállaljuk a következő feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (XVI. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés XVI. kerület
 3. Kempas parketta hézagtalanítás XVI. kerület
 4. Doussie parketta csiszolás XVI. kerület
 5. Massaranduba parketta ragasztás XVI. kerület
 6. Jarrah parketta pótlása XVI. kerület
 7. Wenge parketta lerakása XVI. kerület
 8. Akác parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XVI. kerület
 9. Bambusz parketta szegélyezés XVI. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás XVI. kerület Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a csiszolást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, viszont egy kicsit több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, kellemes járni rajta, tudniillik selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták hosszabb élettartamúak és játszva gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták kiegészítik a fa jellemzőit azzal, hogy hangsúlyozzák annak természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Emiatt jóval időtállóbb és jobban rendben tartható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bármilyen furcsaságot lát a parkettában (pl. hézagot), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy kisebb bosszúságból komolyabb komplikáció legyen, tudniillik a legtöbb esetben a javítás ára sokkal több lehet a megfelelő időben lebonyolított beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A költségeket általában az elvégzendő munka megtekintése után lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért XVI. kerület területén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta színének kiszemelésekor szintén döntő tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét termék kellemes légkört kölcsönözhet tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, mert csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Ajánlásaink a parketta viaszolás ép állapotának védelme érdekében

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve sok évig lehet élvezni a szépségét.

XVI. kerület övezetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta csiszolás XVI. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás XVI. kerület környékén, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral. Kedvező árú parketta lerakás XVI. kerület környékén, valamint parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, átlátható parkettázás XVI. kerület környékén.

Parketta lerakás XVI. kerület


Olcsó parketta lerakás XVI. kerület, parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az ideális parkettát. Ennek megfelelően tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a fektetés helye (pl. étterem)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező keménysége nagy mértékben múlik azon, hogy hová kívánjuk leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk néhány tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a lerakási mód ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, de a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon elterjedt.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. A betonnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában szokásos. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XVI. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak különleges parkettát engedélyezett lerakni.

A legtöbb parketta nem alkalmas fűtött aljzatra, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A jó adhéziót a portalanított beton szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása oldószeres ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta leragasztása XVI. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok XVI. kerület

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XVI. kerület


A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a faékek kivehetők, ezután szegőléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parkettaelemek hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

 

 

parketta rögzítése XVI. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XVI. kerület


Mivel a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez csupán másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően javasolt olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XVI. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési formákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XVI. kerület
A parketta anyaga még legyártott formájában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom hullámzására. A parketta porszívózása tökéletes, de a bő vizes felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Csakis kis mértékben vizes felmosóronggyal szabad feltakarítani a padlót, hogy elkerüljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, ilyen módon elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket használja durván félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel frissiben a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá bekerült pacák törlése arra alkalmas vegyszerrel kivitelezhető. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel 2-3 perces áztatás után eltüntethető, azonban ezután tanácsos szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, de a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XVI. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végzett megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XVI. kerület

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta könnyen károsodik, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ekkor okos elhatározás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és túl nagy rés jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő rögzítőléc odaszögezése nem tudja ellátni a feladatát, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak tömítése gyakran elég lehet, akár hosszabb időre megfelelő, viszont a valóban biztos technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása hatásos módon a eltávolítással és visszarakással oldható meg.

 

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert ahogy öregszik, a parketta más árnyalatot vesz fel, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Kedvező árú parketta lerakás XVI. kerület régiójában, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.