Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parketta csiszolás lakkozás Milleniumtelep

Parketta csiszolás lakkozás Milleniumtelep

Kedvező árú parketta csiszolás Milleniumtelep területén, ezen kívül parketta lerakás, felpúposodott parketta, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos bennünket hívni parketta csiszolással Milleniumtelep régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (Milleniumtelep övezetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Milleniumtelep vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, így már nem tesz eleget a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása Milleniumtelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi jótállással nyújtjuk a következő munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Milleniumtelep környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Milleniumtelep
 3. Wenge parketta felújítás Milleniumtelep
 4. Jatoba parketta lakkozás Milleniumtelep
 5. Massaranduba parketta aljzatkiegyenlítés Milleniumtelep
 6. Tigerwood tigrisfa parketta pótlása Milleniumtelep
 7. Akác parketta átrakása Milleniumtelep
 8. Teak parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Milleniumtelep
 9. Európai juhar parketta szegélyezés Milleniumtelep
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta felújítás Milleniumtelep Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a javítást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Az olajozás jobban kirajzolja a fa tónusát. Otthoni eljárással is karbantartható, azonban valamivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és nehézségek nélkül ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek megtoldják a fa jellegzetességeit úgy, hogy kiemelik a fa természetes mélységét, és természetességet ad annak színtónusához. Így még strapabíróbb és simán rendben tartható felületet kapunk, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. rést), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy enyhébb problémából komolyabb gikszer legyen, tudniillik a legtöbb esetben a javítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat általában az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Milleniumtelep vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta színének kiszemelésekor szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Másfelől egy sötét termék meleg atmoszférát kölcsönözhet tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a felújított parketta fényének konzerválására

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve évekig gyönyörködhet benne.

Milleniumtelep régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakótelepek
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás Milleniumtelep

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Milleniumtelep övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep régiójában garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Milleniumtelep


Pénztárca kímélő parkettázás Milleniumtelep, parketta lerakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep övezetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az ideális parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 

 • a felhasználás helye (pl. étterem)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége nagyban múlik azon, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk néhány ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta elemek lerakása többnyire az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása Milleniumtelep

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető fűtött aljzatra, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A megfelelő tapadást a portalanított beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Svédpadló rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

 

 

 

parketta járólap illesztés Milleniumtelep

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási minták Milleniumtelep

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás Milleniumtelep


A hézagba faékeket kell rakni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek kivehetők, ezután szegélyléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal érhető el.

 

 

régi parketta felszedése Milleniumtelep

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez Milleniumtelep


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtésre csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Emellett ajánlott olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok Milleniumtelep

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egyetlen anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettet gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után rögtön rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta takarítása Milleniumtelep
A parketta anyaga ugyanis feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása tökéletes, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor rögtön el kell távolítani. Legfeljebb alig nedves felmosóronggyal szabad megtisztítani a parkettát, hogy elkerüljük a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ilyen módon kiküszöbölhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának használ, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia mögé bejutott foltok eltüntetése hozzáillő vegyszerrel kivitelezhető. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után feloldható, de ezután érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge vethető be, azonban ezek csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Milleniumtelep területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, így már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása Milleniumtelep

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az ismét leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, ennélfogva szükségessé válhat jónéhány léc cseréje, ilyen esetben ésszerű döntés lehet az elemek átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és hatalmas térköz alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló vakpadló rögzítése nem tudja ellátni a feladatát, így már már túl gyenge a rögzítő funkció teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése gyakran elégséges, akár tartós megoldás lehet, azonban a valóban megbízható technológia a parketta felszedése és visszarakása.

 

 

 • A parketta dilatációja hatásos módon a felszedéssel és visszarakással küszöbölhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, viszont a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Parketta lerakása Milleniumtelep

Megfizethető parketta csiszolás Milleniumtelep vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep környékén garanciavállalással, korrekt parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Milleniumtelep vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Milleniumtelep régiójában)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Alaposság a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Milleniumtelep vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel megrepedeztek, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló elmozdult, így már nem tesz eleget a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása Milleniumtelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves garanciavállalással nyújtjuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Szaktanácsadás (Milleniumtelep vonzáskörzetében)
 2. Parketta házhozszállítás Milleniumtelep
 3. Cumaru parketta felújítás Milleniumtelep
 4. Gyertyán parketta csiszolás Milleniumtelep
 5. Teak parketta aljzatkiegyenlítés Milleniumtelep
 6. Jatoba parketta javítása Milleniumtelep
 7. Cseresznye parketta lerakása Milleniumtelep
 8. Cseresznye parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Milleniumtelep
 9. Cseresznye parketta szegőléc felrakása Milleniumtelep
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta felújítás Milleniumtelep Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak fixálás után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa erezetét. Játszi könnyedséggel gondozható, viszont kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek hosszabb élettartamúak és jól gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták megtoldják a fa jellegzetességeit azzal, hogy kiemelik annak természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így jelentős mértékben ellenállóbb és jobban takarítható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa természetességét.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. hasadást), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy elhanyagolható bosszúságból nehezen elhárítható komplikáció legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat rendszerint a parketta láttán tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért Milleniumtelep régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló árnyalatának eldöntésekor szintén domináns feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét szalagparketta kellemes hangulatot adhat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha tartós parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában kemény fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Ajánlásaink a felújított parketta szépségének megóvására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve évekig gyönyörködhet benne.

Milleniumtelep környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Milleniumtelep

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás Milleniumtelep területén, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep környékén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal. Olcsó parketta lerakás Milleniumtelep régiójában, valamint parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, átlátható parkettázás Milleniumtelep övezetében.

Parketta lerakás Milleniumtelep


Kedvező árú parketta lerakás Milleniumtelep, parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep környékén garanciavállalással, fix parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek megfelelően számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a fektetés helye (pl. iroda)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta kötelező kopásállósága nagy mértékben múlik azon, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta külseje a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési mód ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, viszont a parketta darabjainak lerakása többnyire az alábbi módokon zajlik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak teljesen síknak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása Milleniumtelep

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak arra készült parkettát engedélyezett alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást a portalanított beton garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta rögzítése poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta ragasztása betonra Milleniumtelep

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok Milleniumtelep

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Milleniumtelep


A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a faékek eltávolíthatók, és takaróléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

 

 

régi parketta felszedése Milleniumtelep

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez Milleniumtelep


Mivel a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtésre csak másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan fajtákat választani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok Milleniumtelep

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy anyagból van. Ez lehet pl. lamella parketta vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési formákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után Milleniumtelep
A parketta fája ugyanis feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása tökéletes, de a bő vizes felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer jut, akkor mihamarabb el kell távolítani. Csakis kis mértékben vizes felmosófejjel megengedett feltakarítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jót tesz, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket alkalmazza nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával azonnal a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás hiányos, a letakarás mögé becsöppent pecsétnyomok törlése arra alkalmas padlófényezővel lehetséges. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után eltüntethető, azonban ezután ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon alkalmazható, de a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Milleniumtelep övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas területen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel összeszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, így már nem megfelelő a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

régi parketta átrakása Milleniumtelep

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró lépése az újonnan leragasztott parketta felcsiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert átrakás közben korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ilyen esetben racionális választás lehet az elemek átrakással végrehajtott megerősítése.

 

 

 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és hatalmas rés jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa rögzítése kitágult, ezért nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátásához.

 

 

 • A parketta üregeinek kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a ténylegesen garantált technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja eredményesen a eltávolítással és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta színe változik, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ennek köszönhetően a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

 


Kedvező árú parketta lerakás Milleniumtelep vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Milleniumtelep környékén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.