Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parketta csiszolás lakkozás IX. kerület

Parketta csiszolás lakkozás IX. kerület

Olcsó parketta csiszolás IX. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. IX. kerület területén garanciavállalással, átlátható parketta felújítás árral.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással IX. kerület régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk (IX. kerület régiójában)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása IX. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem megfelelő a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása IX. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi jótállással nyújtjuk a következő feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (IX. kerület környékén)
 2. Parketta házhozszállítás IX. kerület
 3. Ipe Lapacho parketta hézagtalanítás IX. kerület
 4. Jarrah parketta csiszolás IX. kerület
 5. Kanadai juhar parketta aljzatkiegyenlítés IX. kerület
 6. Kőris parketta pótlása IX. kerület
 7. Sucupira parketta átrakása IX. kerület
 8. Bambusz parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás IX. kerület
 9. Vörös tölgy parketta szegőléc felrakása IX. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta felújítás IX. kerület Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a hézagkitöltést csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet kiemeli a fa rajzolatát. Játszi könnyedséggel karbantartható, de valamivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű termékek, tudniillik olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, mert puha tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és könnyen ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták megtoldják a fa sajátosságait úgy, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben strapabíróbb és simán tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. felpúposodás), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne késlekedjen, hogy egy elhanyagolható bakiból sokkal súlyosabb komplikáció legyen, ugyanis többnyire a javítás bekerülési költsége a többszöröse az időben végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért IX. kerület területén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta színének eldöntésekor szintén döntő tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét szalagparketta kellemes atmoszférát nyújthat tágas otthonokban.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, mert csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az aktuális információkat. Hasznos tanácsok a pácolt parketta ép állapotának konzerválására

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig csodálhatja a fényét.

IX. kerület régiójában dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás IX. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, csiszolásainkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Kedvező árú parketta csiszolás IX. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. IX. kerület régiójában garanciavállalással, átlátható parketta felújítás árral.