Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.17

Wenge parketta átrakása Csepel-Ófalu

Wenge parketta átrakása Csepel-Ófalu

Olcsó parketta csiszolás Csepel-Ófalu övezetében, Wenge parketta átrakása Csepel-Ófalu, emellett parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu környékén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos bennünket hívni parketta csiszolással Csepel-Ófalu övezetében?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Csepel-Ófalu területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csepel-Ófalu vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy felületen púposodott fel, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végzett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa mozog, emiatt már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

tölgy parketta átrakása Csepel-Ófalu

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 1 éves szavatossággal vállaljuk a lent felsorolt feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (Csepel-Ófalu övezetében)
 2. Anyagbeszerzés Csepel-Ófalu
 3. Massaranduba parketta hézagtalanítás Csepel-Ófalu
 4. Tigerwood tigrisfa parketta lakkozás Csepel-Ófalu
 5. Kanadai juhar parketta ragasztás Csepel-Ófalu
 6. Kanadai juhar parketta pótlása Csepel-Ófalu
 7. Wenge parketta átrakása Csepel-Ófalu
 8. Vörös tölgy parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csepel-Ófalu
 9. Nyír parketta szegőléc felrakása Csepel-Ófalu
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parkettás mester Csepel-Ófalu Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is szinten tartható, de valamivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, megnyugtató járni rajta, mert puha tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és könnyen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták megtoldják a fa jellemzőit úgy, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal erősebb és simán rendben tartható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa erezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére alkalmazható.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen szokatlan dolgot vesz észre a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy kisebb problémából sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha vékonyabb parkettát rakunk le, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat mindig a parketta láttán számítjuk ki, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Csepel-Ófalu vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a padló színének eldöntésekor szintén domináns szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét termék meleg hangulatot adhat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a legokosabb döntés, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, ugyanis csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a pácolt parketta fényének megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig csodálhatja a fényét.

Csepel-Ófalu övezetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Csepel-Ófalu

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, csiszolásainkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Csepel-Ófalu környékén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu környékén garanciával, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Csepel-Ófalu


Kedvező árú parkettázás Csepel-Ófalu, parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu környékén garanciával, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy hová kívánjuk fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak fektetése többnyire a lentiek szerint zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon szokásos. A betonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

tölgy parketta átrakása Csepel-Ófalu

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát megengedett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas fűtött aljzatra, így a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó tapadást a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. kétkomponensű ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

 

 

 

parketta leragasztása Csepel-Ófalu

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási minták Csepel-Ófalu

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

 


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegőléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

 

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé Csepel-Ófalu


Tekintve, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen kívül tanácsos olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok Csepel-Ófalu

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési formákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása Csepel-Ófalu
A parketta fája már feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása rendben van, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor azon nyomban el kell tüntetni onnan. Csakis alig vizes moppal megengedett megtisztítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással kivitelezhető, így megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának használ, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket veti be körülbelül 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás mögé becsöppent foltok eltávolítása hozzáillő vegyszerrel elképzelhető. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után eltüntethető, de utána tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge jelenthet megoldást, viszont utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Csepel-Ófalu régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy területen károsodott, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással való megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez rögzítése meglazult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása Csepel-Ófalu

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának elsődleges lépéseként felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező lépése az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okoknál fogva.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, ennélfogva elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és túl nagy rés jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló vakpadló odaszögezése nem tölti be a funkcióját, ezért nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sokszor elég lehet, akár tartós megoldás lehet, de a valóban biztos technológia a parketta felszedése és visszarakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és ismételt lefektetéssel oldható meg.

 

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert ahogy öregszik, a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, viszont a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

 

 

 

Régi parketta felújítása Csepel-Ófalu

Kedvező árú parketta csiszolás Csepel-Ófalu övezetében, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu területén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

 

 

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Csepel-Ófalu vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (Csepel-Ófalu területén)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Csepel-Ófalu területén?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a karcos parketta javítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő rögzítése.
 • A régi parketta darabjai idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása Csepel-Ófalu

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási kínálatunk 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Csepel-Ófalu területén)
 2. Parketta házhozszállítás Csepel-Ófalu
 3. Massaranduba parketta felújítás Csepel-Ófalu
 4. Iroko parketta csiszolás Csepel-Ófalu
 5. Brazil teak parketta ragasztás Csepel-Ófalu
 6. Doussie parketta pótlása Csepel-Ófalu
 7. Jávor parketta lerakása Csepel-Ófalu
 8. Antik bükk parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csepel-Ófalu
 9. Kőris parketta szegélyezés Csepel-Ófalu
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás Csepel-Ófalu Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a felújítást csak fixálás után lehet elvégezni.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa erezetét. Akár házilag is ápolható, azonban valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, jó érzés járni rajta, hiszen lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és egyszerűen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták bővítik a fa karakterét úgy, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Így jelentős mértékben strapabíróbb és simán rendben tartható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa erezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen különös eltérést lát a parkettában (pl. hézagot), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható bakiból komolyabb gond legyen, mert többnyire a teljes felújítás ára sokkal több lehet az idejekorán véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat általában az elvégzendő munka megtekintése után lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Csepel-Ófalu régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék színének eldöntésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét szalagparketta kellemes légkört adhat tágas helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, tudniillik csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának megtartására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre 1 napig!
 • A felület első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne helyezzen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Csepel-Ófalu régiójában dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás Csepel-Ófalu

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, néhány munkánkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Csepel-Ófalu övezetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu övezetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Megfizethető parketta lerakás Csepel-Ófalu régiójában, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Csepel-Ófalu régiójában.

Parketta lerakás Csepel-Ófalu


Olcsó parketta lerakás Csepel-Ófalu, parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu övezetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. étterem)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező keménysége nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk néhány ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, de a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon történik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás Csepel-Ófalu

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát megengedett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, így a padló alatt vezetett fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó ragadást a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Bükk parketta rögzítése poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta ragasztása betonra Csepel-Ófalu

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag Csepel-Ófalu

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

francia halszálka parketta lerakás Csepel-Ófalu


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd takaróléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes illesztése behúzóvassal érhető el.

 

 

parketta rögzítése Csepel-Ófalu

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé Csepel-Ófalu


Tekintve, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtés fölé kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta fajták Csepel-Ófalu

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása Csepel-Ófalu
A parketta fája még elkészült formájában is élő anyag, ezért érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása tökéletes, de a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok víz jut, akkor azon nyomban el kell tüntetni onnan. Pusztán kis mértékben nedves felmosófejjel lehetséges megtisztítani a parkettát, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, ennek köszönhetően meggátolhatjuk a kiszáradását, illetve az ebből adódó méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta élettartamának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá becsöppent pacák törlése testreszabott vegyszerrel végrehajtható. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után eltüntethető, de ezután ajánlott szellőztetni. Makacs pacák ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, azonban ezek csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Csepel-Ófalu területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy területen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása Csepel-Ófalu

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának elsődleges lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró lépése az ismét leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és 3 rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okokból kifolyólag.

 

 • A parketta felszínének jelentős része károsodott, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben ésszerű döntés lehet az elemek átrakással történő stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei pl. a fűtés melege miatt teljesen kiszáradtak, és kiterjedt térköz keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő rögzítőléc odaerősítése nem tudja ellátni a feladatát, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta üregeinek kiöntése nem ritkán elégséges, akár időtálló eljárás, ellenben a valóban biztonságos technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a eltávolítással és ismételt lefektetéssel oldható meg.

 

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, ennek köszönhetően a régi parkett újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Pénztárca kímélő parketta lerakás Csepel-Ófalu vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Ófalu övezetében szavatolva a munka tartósságát, Wenge parketta átrakása Csepel-Ófalu árakkal.