Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.30

Parkettás mester Szemeretelep

Parkettás mester Szemeretelep

Parkettás mester SzemeretelepKedvező árú parketta csiszolás Szemeretelep régiójában, valamint parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással Szemeretelep területén?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (Szemeretelep övezetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Szemeretelep környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy felületen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Szemeretelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Szemeretelep környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Szemeretelep
 3. Dió parketta hézagtalanítás Szemeretelep
 4. Éger parketta csiszolás Szemeretelep
 5. Antik bükk parketta ragasztás Szemeretelep
 6. Kempas parketta pótlása Szemeretelep
 7. Jávor parketta átrakása Szemeretelep
 8. Cseresznye parketta nyikorgás megszüntetése Szemeretelep
 9. Cseresznye parketta szegőléc felrakása Szemeretelep
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

  parkettás mester Szemeretelep Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.  

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa tónusát. Otthoni eljárással is gondozható, viszont egy kicsit több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, tudniillik néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, kellemes járni rajta, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és simán megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták kiegészítik a fa karakterét azzal, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Így jelentős mértékben ellenállóbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa struktúráját.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bármilyen rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy elhanyagolható bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ára a többszöröse az idejekorán végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat többnyire helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért Szemeretelep területén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a termék színének eldöntésekor szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét padló kellemes légkört nyújthat tágas otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a pácolt parketta fényének védelme érdekében

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A pác első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

Szemeretelep vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Szemeretelep

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, csiszolásainkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Szemeretelep vonzáskörzetében, emellett parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep övezetében szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Szemeretelep


Olcsó parkettázás Szemeretelep, parketta felújítás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep övezetében garanciavállalással, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ehhez mérten számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tippet.

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta elemek lerakása inkább az alábbi módokon történik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen síknak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta javítás Szemeretelep

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak speciális parkettát szabad lerakni.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, ezért a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást a portól megszabadított aljzat szavatolja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra Szemeretelep

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták Szemeretelep

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

 


A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
A fal felőli parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal érhető el.

 

 

 

parketta rögzítése Szemeretelep

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre Szemeretelep


Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtésre csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett tanácsos olyan fajtákat lefektetni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta fajták Szemeretelep

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési formákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta takarítása Szemeretelep
A parketta anyaga még legyártott állapotában is élő anyag, és kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta portalanítása tökéletes, de a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz jut, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Pusztán alig nedves moppal lehetséges megtisztítani a burkolatot, hogy elkerüljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ennek köszönhetően meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá becsöppent pacák eltávolítása megfelelő tisztítószerrel végrehajtható. A mészfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon vethető be, azonban a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Szemeretelep környékén?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a karcos parketta javítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása Szemeretelep

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és 3 rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okok miatt.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben károsodott, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen több darab pótlása, ekkor racionális választás lehet az elemek átrakással való megerősítése.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és kiterjedt hézag formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő vakpadló helyzete nem tölti be a funkcióját, így már már túl gyenge a rögzítő funkció ellátásához.

 

 

 • A parketta üregeinek tömítése sokszor kielégítő, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben az igazán biztonságos technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása eredményesen a eltávolítással és visszarakással szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, viszont a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Elázott parketta javítása Szemeretelep

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Szemeretelep területén, emellett parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep övezetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

 

 

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Szemeretelep vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk (Szemeretelep környékén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Szemeretelep övezetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása Szemeretelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal kínáljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Szemeretelep övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Szemeretelep
 3. Sucupira parketta felújítás Szemeretelep
 4. Iroko parketta lakkozás Szemeretelep
 5. Merbau parketta ragasztás Szemeretelep
 6. Kőris parketta javítása Szemeretelep
 7. Európai juhar parketta lerakása Szemeretelep
 8. Wenge parketta nyikorgás megszüntetése Szemeretelep
 9. Iroko parketta szegőléc felrakása Szemeretelep
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

  parkettás mester Szemeretelep Különböző jellegű parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.  

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa mintázatát. Könnyen gondozható, viszont egy kicsit több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, jó érzés járni rajta, hiszen lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták kiegészítik a fa jellemzőit azzal, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Ennek következtében jóval ellenállóbb és jobban takarítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa erezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú szalagparketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

 

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. hasadást), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy enyhébb kellemetlenségből komolyabb komplikáció legyen, mert többnyire a javítás ráfordítása sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Szemeretelep környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a termék színének kiválasztásánál szintén döntő tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek dacára egy sötét termék meleg légkört adhat nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az aktuális információkat. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának megtartására

 • Ne taposson a frissen felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Szemeretelep régiójában dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás Szemeretelep

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Szemeretelep vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep környékén garanciával, fix parketta csiszolás árakkal. Olcsó parketta lerakás Szemeretelep vonzáskörzetében, valamint parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Szemeretelep területén.

Parketta lerakás Szemeretelep


Pénztárca kímélő parketta lerakás Szemeretelep, parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep régiójában jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt figyelembe kell venni:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta szükséges kopásállósága nagyban függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos ötletet.

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta elemek lerakása jobbára a következő folyamatot követve gyakoribb.

 

 

 

 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. A betonnak teljesen síknak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás Szemeretelep

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát szabad ragasztani.

A parketták többsége nem fektethető padlófűtés fölé, így a parketta alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A megfelelő ragadást a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta leragasztása Szemeretelep

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag Szemeretelep

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

halszálka minta lerakása

 


A résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a faékek kivehetők, majd takaróléccel takarjuk le a hézagot.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

 

 

 

parketta rögzítése Szemeretelep

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez Szemeretelep


Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtés fölé csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen túlmenően tanácsos olyan parketta fafajtákat lefektetni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok Szemeretelep

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle fektetési formákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után Szemeretelep
A parketta fája már elkészült formájában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom hullámzására. A parketta porszívózása jó megoldás, azonban a bő vizes felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor mihamarabb el kell távolítani. Legfeljebb kis mértékben vizes felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a padlót, hogy megelőzzük a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, ilyen módon meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket alkalmazza durván 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia alá bekerült pacák törlése megfelelő tisztítószerrel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes keverékkel pár perces áztatás után megszüntethető, de ezután tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a penge lehet az ellenszer, azonban utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Szemeretelep övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, így már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Szemeretelep

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat felszínének jelentős része sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyenkor ésszerű választás lehet a lécek átrakással elvégzett megszilárdítása.

 

 

 • A régi parketta elemei idővel teljesen kiszáradtak, és kiterjedt hézag keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkettát rögzítő párnafa odaszögezése kitágult, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata betöltéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek kiöntése sokszor elégséges, akár időtálló eljárás, viszont a ténylegesen biztonságos technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja hatásos módon a eltávolítással és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert ahogy öregszik, a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, emiatt a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Kedvező árú parketta lerakás Szemeretelep vonzáskörzetében, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szemeretelep területén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.