Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.30

Parkettahézag kitöltése Szent Imre-kertváros

Parkettahézag kitöltése Szent Imre-kertváros

Parkettahézag kitöltése Szent Imre-kertvárosOlcsó parketta csiszolás Szent Imre-kertváros övezetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk (Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy felületen sérült meg, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megerősítése.
 • A régi parketta elemei idővel megrepedeztek, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló mozog, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása Szent Imre-kertváros

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Szent Imre-kertváros területén)
 2. Parketta házhozszállítás Szent Imre-kertváros
 3. Cumaru parketta felújítás Szent Imre-kertváros
 4. Iroko parketta lakkozás Szent Imre-kertváros
 5. Cseresznye parketta ragasztás Szent Imre-kertváros
 6. Éger parketta javítása Szent Imre-kertváros
 7. Jarrah parketta átrakása Szent Imre-kertváros
 8. Cseresznye parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Szent Imre-kertváros
 9. Kempas parketta szegőléc felrakása Szent Imre-kertváros
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

  parketta felújítás Szent Imre-kertváros Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a javítást csak fixálás után lehet elvégezni.  

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, viszont valamivel több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és játszva gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták bővítik a fa jellemzőit azzal, hogy hangsúlyozzák a fa természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Így jelentős mértékben erősebb és simán takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot vesz észre a parkettában (pl. hasadást), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy enyhébb bosszúságból sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a javítás ára a többszöröse az idejekorán végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat rendszerint helyszíni felmérés alapján adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Szent Imre-kertváros környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. A természetes fények a padló színének eldöntésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét padló meleg hangulatot kölcsönözhet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a hasznos tanácsokat. Ajánlásaink a parketta viaszolás fényének megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre 1 napig!
 • A bevonat első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 1 hétig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután tegye a helyükre.
 • A parketta általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig lelheti örömét a szép állapotában.

Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Szent Imre-kertváros

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tájékozódhat, néhány munkánkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Olcsó parketta csiszolás Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettázás Szent Imre-kertváros


Megfizethető parkettázás Szent Imre-kertváros, parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros területén garanciával, korrekt parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ehhez mérten tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta előírt keménysége jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk néhány ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta darabjainak lerakása többnyire a következő folyamatot követve elterjedt.

 

 

 

 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. A betonra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta javítás Szent Imre-kertváros

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak speciális parkettát engedélyezett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem fektethető fűtött aljzatra, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást az alapozóval ellátott beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Juhar parketta rögzítése poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra Szent Imre-kertváros

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok Szent Imre-kertváros

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Szent Imre-kertváros


A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, majd szegőléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes illesztése behúzóvassal garantálható.

 

 

régi parketta felszedése Szent Imre-kertváros

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez Szent Imre-kertváros


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtésre csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett érdemes olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok Szent Imre-kertváros

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási formákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után azonnal rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása Szent Imre-kertváros
A parketta anyaga tudniillik elkészült állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása rendben van, de a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor azonnal el kell távolítani. Legfeljebb kis mértékben nedves moppal megengedett feltakarítani a parkettát, hogy kiküszöböljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással elvégezhető, ilyen módon meggátolhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának használ, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket használja megközelítőleg 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legjobb. Amennyiben a lefóliázás hiányos, a fólia alá bekerült pecsétnyomok törlése a célra kialakított tisztítószerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után eltüntethető, de utána ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a penge alkalmazható, de ezek csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy területen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Szent Imre-kertváros

A parketta átrakás gyors leírása

 1. A parketta átrakásának kiinduló tevékenységeképpen felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okokból kifolyólag.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ekkor ésszerű választás lehet a lécek átrakással végrehajtott megerősítése.

 

 

 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és túl nagy térköz jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc odaerősítése nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata ellátásához.

 

 

 • A parketta réseinek kitöltése sok esetben elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, viszont az igazán garantált technológia a parketta felszedése és visszarakása.

 

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felbontással és visszarakással szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, viszont a régi parkett ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Régi parketta felújítása Szent Imre-kertváros

Olcsó parketta csiszolás Szent Imre-kertváros övezetében, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros környékén szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

 

 

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Szent Imre-kertváros környékén?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (Szent Imre-kertváros régiójában)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása meglazult idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása Szent Imre-kertváros

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi garanciavállalással kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Szaktanácsadás (Szent Imre-kertváros övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Szent Imre-kertváros
 3. Iroko parketta hézagtalanítás Szent Imre-kertváros
 4. Kempas parketta lakkozás Szent Imre-kertváros
 5. Merbau parketta aljzatkiegyenlítés Szent Imre-kertváros
 6. Brazil teak parketta javítása Szent Imre-kertváros
 7. Ipe Lapacho parketta átrakása Szent Imre-kertváros
 8. Sucupira parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Szent Imre-kertváros
 9. Európai juhar parketta szegélyezés Szent Imre-kertváros
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parkettás mester Szent Imre-kertváros Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak fixálás után lehet elvégezni.  

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyosabbá teszi a fa tónusát. Otthoni eljárással is gondozható, de egy kicsit több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, kellemes járni rajta, mert finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és jól megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták megtoldják a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt még időtállóbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, kiemeli a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú termék: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, tudniillik a legtöbb esetben a javítás bekerülési költsége a többszöröse az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket többnyire az elvégzendő munka megtekintése után lehet véglegesíteni, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért Szent Imre-kertváros környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló színének eldöntésekor szintén döntő tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét termék barátságos atmoszférát kölcsönözhet tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ezért a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a hasznos tanácsokat. Ajánlásaink a pácolt parketta fényének megóvására

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor évekig lehet élvezni a szépségét.

Szent Imre-kertváros területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta csiszolás Szent Imre-kertváros

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tájékozódhat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás Szent Imre-kertváros területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros területén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral. Pénztárca kímélő parketta lerakás Szent Imre-kertváros régiójában, valamint parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében.

Parketta lerakás Szent Imre-kertváros


Pénztárca kímélő parketta lerakás Szent Imre-kertváros, parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek megfelelően számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt kopásállósága nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe kívánjuk leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, de a parketta darabjainak lerakása jobbára a lentiek szerint történik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta javítás Szent Imre-kertváros

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak különleges parkettát lehetséges alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó adhéziót a portalanított aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta rögzítése oldószeres ragasztóval elterjedt.

 

 

 

sima parketta lerakási minta Szent Imre-kertváros

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok Szent Imre-kertváros

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Szent Imre-kertváros


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek kivehetők, ezután szegőléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

 

 

parketta rögzítése Szent Imre-kertváros

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé Szent Imre-kertváros


Tekintve, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok Szent Imre-kertváros

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egyetlen anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle lerakási mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta takarítása Szent Imre-kertváros
A parketta anyaga tudniillik elkészült formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása tökéletes, azonban a bő vizes felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor rögtön el kell tüntetni onnan. Legfeljebb éppenhogy nedves felmosóronggyal megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni zsugorodást.

A parketta ápolása olajozással végrehajtható, ilyen módon megelőzhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel frissiben a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás mögé bejutott pecsétnyomok eltávolítása testreszabott tisztítószerrel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes keverékkel pár perces áztatás után eltüntethető, viszont ezt követően tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont utóbbiak csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Szent Imre-kertváros területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő rögzítése.
 • A régi parketta darabjai idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló elmozdult, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása Szent Imre-kertváros

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kiinduló műveleteként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen károsodott, így lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ekkor racionális elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással elvégzett megerősítése.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a nap hatására vetemedtek, és kiterjedt hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő párnafa odaszögezése nem tudja ellátni a feladatát, így már már túl gyenge a rögzítő funkció betöltéséhez.

 

 

 • A parketta üregeinek kitöltése gyakran elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, de a ténylegesen garantált technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

 


Megfizethető parketta lerakás Szent Imre-kertváros területén, valamint parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Szent Imre-kertváros régiójában garanciával, fix parketta átrakás árakkal.