Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.17

Parketta fajták Csepel-Rózsadomb

Régi parketta átrakása Csepel-Rózsadomb

Olcsó parketta csiszolás Csepel-Rózsadomb környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb vonzáskörzetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással Csepel-Rózsadomb területén?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Csepel-Rózsadomb régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Csepel-Rózsadomb régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása Csepel-Rózsadomb

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Szaktanácsadás (Csepel-Rózsadomb területén)
 2. Parketta házhozszállítás Csepel-Rózsadomb
 3. Kanadai juhar parketta felújítás Csepel-Rózsadomb
 4. Sucupira parketta csiszolás Csepel-Rózsadomb
 5. Kempas parketta aljzatkiegyenlítés Csepel-Rózsadomb
 6. Cumaru parketta pótlása Csepel-Rózsadomb
 7. Gyertyán parketta átrakása Csepel-Rózsadomb
 8. Cumaru parketta nyikorgás megszüntetése Csepel-Rózsadomb
 9. Jávor parketta szegélyezés Csepel-Rózsadomb
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta olajozás Csepel-Rózsadomb Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Könnyen ápolható, azonban valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, jó érzés járni rajta, tudniillik finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és könnyen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták bővítik a fa jellemzőit azzal, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően sokkal strapabíróbb és simán takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú parketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy enyhébb bosszúságból sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, mert a legtöbb esetben a javítás munkadíja a többszöröse az időben elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat többnyire helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Csepel-Rózsadomb régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta árnyalatának kiválasztásánál szintén befolyásoló tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Másfelől egy sötét padló meleg légkört kölcsönözhet tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk az aktuális információkat. Javaslataink a felújított parketta fényének megóvására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A bevonat első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 1 hétig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig gyönyörködhet benne.

Csepel-Rózsadomb területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Csepel-Rózsadomb

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Olcsó parketta csiszolás Csepel-Rózsadomb övezetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb vonzáskörzetében garanciavállalással, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Csepel-Rózsadomb


Pénztárca kímélő parkettázás Csepel-Rózsadomb, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb területén garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ehhez mérten tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a fektetés helye (pl. étterem)

 

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta kötelező keménysége nagy mértékben múlik azon, hogy hová kívánjuk fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, de a parketta darabjainak lerakása jobbára a következő folyamatot követve gyakoribb.

 

 

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

tölgy parketta átrakása Csepel-Rózsadomb

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát szabad alkalmazni.

A parketták többsége nem alkalmas padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt futó fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő ragadást a pormentesített aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása oldószeres ragasztóval történik.

 

 

 

parketta járólap illesztés Csepel-Rózsadomb

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag Csepel-Rózsadomb

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

halszálka parketta felújítás Csepel-Rózsadomb


A résbe faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegőléccel takarjuk le a hézagot.
A fal felőli parketták hézagmentes illesztése behúzóvassal garantálható.

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre Csepel-Rózsadomb


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csupán másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Emellett javasolt olyan anyagú parkettákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta fajták Csepel-Rózsadomb

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési mintákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után Csepel-Rózsadomb
A parketta fája ugyanis feldolgozott állapotában is élő anyag, emiatt kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség változására. A parketta portalanítása kitűnő, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Csakis éppenhogy vizes felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a burkolatot, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, eképpen elkerülhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó utasításai szerinti szereket használja nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával azonnal a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá becsöppent pacák törlése arra alkalmas padlófényezővel megoldható. A mészfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után feloldható, de ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge lehet az ellenszer, de utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Csepel-Rózsadomb vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas területen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

öreg parketta átrakása Csepel-Rózsadomb

A parketta átrakás gyors leírása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka befejező eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ebből adódóan elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a lécek átrakással végrehajtott megszilárdítása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek a nap hatására teljesen kiszáradtak, és kiterjedt térköz jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc odaszögezése nem tölti be a funkcióját, ezért nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek kitöltése sok esetben elegendőnek bizonyulhat, akár tartós megoldás lehet, ellenben a ténylegesen megbízható technológia a parketta felbontása és visszarakása.

 

 

 • A parketta dilatációja hatásos módon a felszedéssel és újbóli lerakással védhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, viszont a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parkettás mester Csepel-Rózsadomb

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Csepel-Rózsadomb övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb régiójában szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Csepel-Rózsadomb régiójában?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (Csepel-Rózsadomb környékén)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Csepel-Rózsadomb környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas területen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Csepel-Rózsadomb

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi jótállással kínáljuk a következő munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Csepel-Rózsadomb övezetében)
 2. Anyagbeszerzés Csepel-Rózsadomb
 3. Éger parketta felújítás Csepel-Rózsadomb
 4. Jarrah parketta csiszolás Csepel-Rózsadomb
 5. Massaranduba parketta aljzatkiegyenlítés Csepel-Rózsadomb
 6. Éger parketta pótlása Csepel-Rózsadomb
 7. Sucupira parketta átrakása Csepel-Rózsadomb
 8. Wenge parketta nyikorgás megszüntetése Csepel-Rózsadomb
 9. Sucupira parketta szegélyezés Csepel-Rózsadomb
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta lakkozás Csepel-Rózsadomb Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Az olajozás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, azonban kicsivel több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, hiszen puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és egyszerűen karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták bővítik a fa karakterét úgy, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes mélységét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval strapabíróbb és könnyebben takarítható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. repedezés), kérjen tőlünk tanácsot a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb bosszúságból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, mivel többnyire a teljes felújítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben elvégzett megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat általában a parketta láttán számítjuk ki, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért Csepel-Rózsadomb régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének meghatározásakor szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta meleg légkört teremthet tágas lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, ugyanis kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a felújított parketta ép állapotának megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

Csepel-Rózsadomb vonzáskörzetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta javítás Csepel-Rózsadomb

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, csiszolásainkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás Csepel-Rózsadomb övezetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb környékén szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta csiszolás árakkal. Megfizethető parketta lerakás Csepel-Rózsadomb területén, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, korrekt parkettázás Csepel-Rózsadomb környékén.

Parketta lerakás Csepel-Rózsadomb


Pénztárca kímélő parketta lerakás Csepel-Rózsadomb, parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta szükséges kopásállósága jelentősen függ attól, hogy hová kívánjuk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk néhány tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak fektetése jobbára az alábbi módokon gyakoribb.

 

 

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen simának kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta javítás Csepel-Rózsadomb

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak speciális parkettát megengedett lerakni.

A parketták többsége nem fektethető fűtött aljzatra, így a padló alatt futó fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kitűnő adhéziót a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Bükk parketta rögzítése poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta járólap illesztés Csepel-Rózsadomb

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási módok Csepel-Rózsadomb

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Csepel-Rózsadomb


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegőléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal érhető el.

 

 

parketta rögzítése Csepel-Rózsadomb

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé Csepel-Rózsadomb


Amiatt, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtésre csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Emellett javasolt olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok Csepel-Rózsadomb

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos lerakási formákat kínálnak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása Csepel-Rózsadomb
A parketta fája tudniillik elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása jó megoldás, de a bő vizes felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz jut, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Csakis éppenhogy nedves felmosófejjel szabad feltakarítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ilyen módon megelőzhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket alkalmazza nagyjából félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás hiányos, a fólia mögé bekerült pecsétnyomok törlése megfelelő padlófényezővel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel 2-3 perces áztatás után megszüntethető, azonban ezután javasolt szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge alkalmazható, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Csepel-Rózsadomb régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, így szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Csepel-Rózsadomb

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység befejező lépése az ismét leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben a parketta könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, így elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyen esetben bölcs választás lehet a többi parkettaelem átrakással való megszilárdítása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek idővel teljesen kiszáradtak, és óriási térköz alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa helyzete nem tudja ellátni a feladatát, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek kitöltése gyakran kielégítő, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a valóban biztonságos technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert idővel a parketta színe változik, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, ennek megfelelően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

 


Megfizethető parketta lerakás Csepel-Rózsadomb területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csepel-Rózsadomb területén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta átrakás árakkal.