Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.31

Parketta csiszolás XX. kerület Határ út

Parketta csiszolás XX. kerület Határ út

Kedvező árú parketta csiszolás XX. kerület Határ út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út vonzáskörzetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással XX. kerület Határ út területén?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk (XX. kerület Határ út vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Precizitás a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megbízás esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása XX. kerület Határ út övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása meglazult idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, emiatt már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása XX. kerület Határ út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal vállaljuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (XX. kerület Határ út vonzáskörzetében)
 2. Parketta házhozszállítás XX. kerület Határ út
 3. Éger parketta hézagtalanítás XX. kerület Határ út
 4. Éger parketta lakkozás XX. kerület Határ út
 5. Cumaru parketta aljzatkiegyenlítés XX. kerület Határ út
 6. Jatoba parketta javítása XX. kerület Határ út
 7. Kempas parketta lerakása XX. kerület Határ út
 8. Rózsafa parketta nyikorgás megszüntetése XX. kerület Határ út
 9. Antik bükk parketta szegélyezés XX. kerület Határ út
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta felújítás XX. kerület Határ út Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a csiszolást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa erezetét. Akár házilag is gondozható, de egy kicsit több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, tudniillik néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, jó érzés járni rajta, tudniillik puha tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és könnyen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták kiegészítik a fa jellegzetességeit úgy, hogy hangsúlyozzák annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében még időtállóbb és simán rendben tartható felületet érünk el, kiemeli a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy enyhébb bosszúságból sokkal súlyosabb gikszer legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás munkadíja a többszöröse az időben elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat mindig helyszíni felmérés alapján adjuk meg, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért XX. kerület Határ út övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta színének meghatározásakor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét parketta meleg atmoszférát kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a pácolt parketta szépségének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva évekig gyönyörködhet benne.

XX. kerület Határ út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta javítás XX. kerület Határ út

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, néhány munkánkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Olcsó parketta csiszolás XX. kerület Határ út övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út övezetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Parkettázás XX. kerület Határ út


Kedvező árú parkettázás XX. kerület Határ út, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út régiójában garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta betartandó keménysége jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk néhány ötletet.

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, de a parketta darabjainak fektetése inkább az alábbi módokon történik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak tökéletesen simának kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a művelet előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás XX. kerület Határ út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak speciális parkettát szabad ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető fűtött aljzatra, így a padló alatt futó fűtési csöveket jól kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A megfelelő ragadást a portól megszabadított beton szavatolja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XX. kerület Határ út

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták XX. kerület Határ út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

 


A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parketták rés nélküli illesztése behúzóvassal szavatolható.

 

 

 

parketta rögzítése XX. kerület Határ út

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XX. kerület Határ út


Tekintve, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtés fölé csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül érdemes olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XX. kerület Határ út

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XX. kerület Határ út
A parketta fája tudniillik legyártott formájában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom hullámzására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz jut, akkor azonnal el kell tüntetni onnan. Csak kis mértékben vizes felmosófejjel lehetséges feltakarítani a padlót, hogy meggátoljuk a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, ennek köszönhetően megelőzhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának használ, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket alkalmazza durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá becsöppent foltok eltávolítása arra alkalmas vegyszerrel esélyes. A mészfolt ecetes vizes keverékkel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, azonban ezt követően tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a penge alkalmazható, viszont utóbbiak csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület Határ út környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, így már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XX. kerület Határ út

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti tevékenységeképpen felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, ennélfogva elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ilyen esetben ésszerű elhatározás lehet a lécek átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy üreg formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő rögzítőléc leszorítása elengedett, így már már túl gyenge a leszorító rendeltetésének teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése időnként elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, viszont az igazán garantált technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felszedéssel és visszarakással védhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert az idő múlásával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, azonban a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parketta csiszolás lakkozás XX. kerület Határ út

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XX. kerület Határ út területén, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út régiójában garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással XX. kerület Határ út vonzáskörzetében?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (XX. kerület Határ út területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Alaposság a vállalt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XX. kerület Határ út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XX. kerület Határ út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi garanciavállalással végezzük a lent felsorolt munkákat:

 1. Szaktanácsadás (XX. kerület Határ út régiójában)
 2. Anyagbeszerzés XX. kerület Határ út
 3. Dió parketta hézagtalanítás XX. kerület Határ út
 4. Ipe Lapacho parketta csiszolás XX. kerület Határ út
 5. Brazil teak parketta aljzatkiegyenlítés XX. kerület Határ út
 6. Sucupira parketta javítása XX. kerület Határ út
 7. Rózsafa parketta átrakása XX. kerület Határ út
 8. Európai juhar parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XX. kerület Határ út
 9. Massaranduba parketta szegélyezés XX. kerület Határ út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta olajozás XX. kerület Határ út Számos parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa mintázatát. Otthoni eljárással is szinten tartható, azonban egy kicsit több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű termékek, tudniillik néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, kellemes a talpnak, hiszen puha tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és jól karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa jellemzőit úgy, hogy kiemelik a fa természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben tartósabb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet kapunk, nem takarja el a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt felületű parketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bárminemű szokatlan dolgot vesz észre a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy kisebb bakiból sokkal súlyosabb komplikáció legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a javítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért XX. kerület Határ út környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a termék árnyalatának kiválasztásánál szintén döntő feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek dacára egy sötét termék barátságos atmoszférát adhat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a felújított parketta ép állapotának konzerválására

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne pakoljon rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A padló rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

XX. kerület Határ út régiójában dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta csiszolás XX. kerület Határ út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás XX. kerület Határ út területén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal. Pénztárca kímélő parketta lerakás XX. kerület Határ út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, fix parkettázás XX. kerület Határ út területén.

Parketta lerakás XX. kerület Határ út


Megfizethető parketta lerakás XX. kerület Határ út, parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út övezetében jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ehhez mérten szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta megkövetelt kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk néhány ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta elemek fektetése jobbára a lentiek szerint zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen simának kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás XX. kerület Határ út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak speciális parkettát lehetséges lerakni.

A parketták többsége nem alkalmas padlófűtés fölé, ezért a padló alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, tudniillik a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő adhéziót a portól megszabadított aljzat biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

 

 

 

sima parketta lerakási minta XX. kerület Határ út

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási minták XX. kerület Határ út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XX. kerület Határ út


A résbe faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek kivehetők, ezután szegőléccel borítsuk be a rést.
A fal felőli parketták hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal érhető el.

 

 

parketta rögzítése XX. kerület Határ út

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XX. kerület Határ út


Mivel a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett javasolt olyan fajtákat választani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XX. kerület Határ út

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XX. kerület Határ út
A parketta fája már elkészült állapotában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, viszont a bő vizes felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor rögtön fel kell törölni. Csak éppenhogy vizes felmosóronggyal megengedett megtisztítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta ápolása pasztázással kivitelezhető, így elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket alkalmazza nagyjából 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás hiányos, a fólia mögé bejutott flekkek eltávolítása megfelelő vegyszerrel lehetséges. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel 2-3 perces áztatás után feloldható, de ezután tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon alkalmazható, viszont ezek csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület Határ út területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy területen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megerősítése.
 • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez rögzítése meglazult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása XX. kerület Határ út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység befejező eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, ebből adódóan elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek cseréje, ilyen esetben okos választás lehet a lécek átrakással való megszilárdítása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és óriási üreg keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő vakpadló helyzete elengedett, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 

 • A parketta réseinek tömítése sokszor elégséges, akár időtálló eljárás, de az igazán garantált technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és újbóli lerakással védhető ki.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta "beérik", és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ezért a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Olcsó parketta lerakás XX. kerület Határ út övezetében, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Határ út övezetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.