Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.31

Parketta csiszolás lakkozás XX. kerület Nagykőrösi út

Parketta csiszolás lakkozás XX. kerület Nagykőrösi út

Kedvező árú parketta csiszolás XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, felpúposodott parketta, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással XX. kerület Nagykőrösi út övezetében?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (XX. kerület Nagykőrösi út övezetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Alaposság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület Nagykőrösi út övezetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása XX. kerület Nagykőrösi út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 1 éves jótállással vállaljuk a következő tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (XX. kerület Nagykőrösi út régiójában)
 2. Anyagbeszerzés XX. kerület Nagykőrösi út
 3. Jatoba parketta felújítás XX. kerület Nagykőrösi út
 4. Cseresznye parketta lakkozás XX. kerület Nagykőrösi út
 5. Merbau parketta aljzatkiegyenlítés XX. kerület Nagykőrösi út
 6. Kőris parketta javítása XX. kerület Nagykőrösi út
 7. Jávor parketta átrakása XX. kerület Nagykőrösi út
 8. Kempas parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XX. kerület Nagykőrösi út
 9. Cumaru parketta szegőléc felrakása XX. kerület Nagykőrösi út
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parkettás mester XX. kerület Nagykőrösi út Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, de valamivel több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű termékek, mert esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, jó érzés a talpnak, hiszen finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és simán ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták kiegészítik a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes szerkezetét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jóval strapabíróbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet kapunk, nem rejti vastag réteg alá a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bármilyen különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. repedezés), forduljon hozzánk a probléma megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható bosszúságból csak teljes cserével kiküszöbölhető komplikáció legyen, mert többnyire a teljes felújítás ára sokkal több lehet az időben végrehajtott megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket többnyire a parketta láttán adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta színének eldöntésekor szintén domináns szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét padló meleg légkört kölcsönözhet nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a pácolt parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

XX. kerület Nagykőrösi út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Társasházak
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás XX. kerület Nagykőrösi út

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, csiszolásainkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út régiójában garanciával, fix parketta felújítás árral.

Parkettázás XX. kerület Nagykőrösi út


Kedvező árú parkettázás XX. kerület Nagykőrösi út, parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében garanciával, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ehhez mérten tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta szükséges kopásállósága nagyban függ attól, hogy hová szeretnénk leragasztani. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta darabjainak fektetése többnyire a lentiek szerint történik.

 

 

 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen simának kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a ragasztás előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatbetonra hab alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás XX. kerület Nagykőrösi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak különleges parkettát lehetséges ragasztani.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, ezért a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A megfelelő adhéziót az alapozóval ellátott aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XX. kerület Nagykőrösi út

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták XX. kerület Nagykőrösi út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

 


A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, ezután szegőléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parketták hézagmentes illesztése behúzóvassal biztosítható.

 

 

 

régi parketta felszedése XX. kerület Nagykőrösi út

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtésre XX. kerület Nagykőrösi út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtésre csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően érdemes olyan anyagú parkettákat választani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XX. kerület Nagykőrösi út

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XX. kerület Nagykőrösi út
A parketta anyaga már feldolgozott állapotában is élő anyag, ezért érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása kitűnő, viszont a bő vizes felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor mihamarabb fel kell törölni. Legfeljebb kis mértékben nedves felmosófejjel lehetséges feltakarítani a padlót, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, ezzel megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának használ, ha a gyártó leírása szerinti szereket használja megközelítőleg 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a legjobb. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás mögé bejutott pöttyök törlése megfelelő padlófényezővel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után feloldható, viszont utána javasolt szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta átrakása XX. kerület Nagykőrösi út területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, így már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XX. kerület Nagykőrösi út

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben korábban lerakott parkett meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okoknál fogva.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc pótlása, ekkor ésszerű elhatározás lehet a lécek átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

 

 • A régi parketta elemei idővel vetemedtek, és tekintélyes üreg keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkettát rögzítő vakpadló odaerősítése elengedett, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata ellátásához.

 

 

 • A parketta üregeinek tömítése gyakran elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, viszont a ténylegesen biztos technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja hatásos módon a felbontással és újbóli lerakással védhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, viszont a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

 

 

 

Parkettahézag kitöltése XX. kerület Nagykőrösi út

Kedvező árú parketta csiszolás XX. kerület Nagykőrösi út területén, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út övezetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

 

 

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással XX. kerület Nagykőrösi út övezetében?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk (XX. kerület Nagykőrösi út környékén)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa mozog, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása XX. kerület Nagykőrösi út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási tevékenységeink 1 éves szavatossággal kínáljuk az alábbi feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (XX. kerület Nagykőrösi út környékén)
 2. Anyagbeszerzés XX. kerület Nagykőrösi út
 3. Ipe Lapacho parketta hézagtalanítás XX. kerület Nagykőrösi út
 4. Sucupira parketta lakkozás XX. kerület Nagykőrösi út
 5. Jávor parketta aljzatkiegyenlítés XX. kerület Nagykőrösi út
 6. Vörös tölgy parketta javítása XX. kerület Nagykőrösi út
 7. Antik bükk parketta lerakása XX. kerület Nagykőrösi út
 8. Merbau parketta nyikorgás megszüntetése XX. kerület Nagykőrösi út
 9. Rózsafa parketta szegélyezés XX. kerület Nagykőrösi út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta felújítás XX. kerület Nagykőrösi út Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a hézagkitöltést csak fixálás után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa erezetét. Akár házilag is szinten tartható, azonban egy kicsit több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, jó érzés a talpnak, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és könnyen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek megtoldják a fa karakterét azzal, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Emiatt jóval időtállóbb és könnyebben rendben tartható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen különös eltérést lát a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy elhanyagolható bosszúságból sokkal súlyosabb gikszer legyen, mivel többnyire a javítás ára a többszöröse az időben lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat rendszerint helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a padló árnyalatának meghatározásakor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét termék meleg atmoszférát kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a felújított parketta fényének konzerválására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

XX. kerület Nagykőrösi út övezetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta csiszolás XX. kerület Nagykőrösi út

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, néhány munkánkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral. Olcsó parketta lerakás XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében, emellett parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, átlátható parkettázás XX. kerület Nagykőrösi út vonzáskörzetében.

Parketta lerakás XX. kerület Nagykőrösi út


Megfizethető parketta lerakás XX. kerület Nagykőrösi út, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út régiójában szavatolva a munka tartósságát, fix parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ehhez mérten figyelembe kell venni:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta betartandó kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy hová kívánjuk leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak fektetése többnyire a lentiek szerint zajlik.

 

 

 

 • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában szokásos. Az aljzatra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XX. kerület Nagykőrösi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát engedélyezett fektetni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ugyanis a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A megfelelő adhéziót a portól megszabadított aljzat szavatolja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta járólap illesztés XX. kerület Nagykőrösi út

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XX. kerület Nagykőrösi út

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

francia halszálka parketta lerakás XX. kerület Nagykőrösi út


A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek kivehetők, majd szegélyléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parketták hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

 

 

régi parketta felszedése XX. kerület Nagykőrösi út

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XX. kerület Nagykőrösi út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtéshez csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen túlmenően ajánlott olyan parketta fafajtákat választani, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XX. kerület Nagykőrösi út

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után azonnal rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XX. kerület Nagykőrösi út
A parketta fája ugyanis elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a bő vizes felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor mihamarabb fel kell itatni. Pusztán alig vizes felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a padlót, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása olajozással végrehajtható, ezzel megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta strapabírásának használ, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá becsöppent foltok törlése testreszabott vegyszerrel végrehajtható. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után megszüntethető, de utána javasolt szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása XX. kerület Nagykőrösi út övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása XX. kerület Nagykőrösi út

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti tevékenységeképpen felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és 3 rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben a parketta könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ezért elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos elhatározás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és tekintélyes térköz formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc rögzítése kitágult, ezért nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátásához.

 

 

 • A parketta réseinek kiöntése gyakran elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, de a ténylegesen megbízható technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felbontással és újbóli lerakással küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, ezért a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 


Megfizethető parketta lerakás XX. kerület Nagykőrösi út környékén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XX. kerület Nagykőrösi út övezetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.