Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felpúposodott parketta javítása XXIII. kerület

Felpúposodott parketta javítása XXIII. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XXIII. kerület környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület területén garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással XXIII. kerület övezetében?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk (XXIII. kerület területén)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok intézésében
 • Többszöri megbízás esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XXIII. kerület környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megerősítése.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása XXIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (XXIII. kerület övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás XXIII. kerület
 3. Doussie parketta felújítás XXIII. kerület
 4. Jávor parketta lakkozás XXIII. kerület
 5. Bükk parketta ragasztás XXIII. kerület
 6. Iroko parketta javítása XXIII. kerület
 7. Nyír parketta lerakása XXIII. kerület
 8. Jávor parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XXIII. kerület
 9. Dió parketta szegőléc felrakása XXIII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

Parketta csiszolás lakkozás Milleniumtelep

parketta lakkozás XXIII. kerület Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a felújítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet kiemeli a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is ápolható, de kicsivel több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, kellemes járni rajta, ugyanis selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott parketták kiegészítik a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt még ellenállóbb és könnyebben tisztítható felületet kapunk, kiemeli a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy elhanyagolható bosszúságból sokkal súlyosabb gikszer legyen, mivel többnyire a teljes felújítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A költségeket rendszerint helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért XXIII. kerület régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a termék árnyalatának eldöntésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét termék barátságos légkört kölcsönözhet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Emiatt a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Ajánlásaink a parketta viaszolás szépségének megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül esedékes.
 • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve évekig lelheti örömét a szép állapotában.

XXIII. kerület környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás XXIII. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás XXIII. kerület környékén, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület környékén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettázás XXIII. kerület


Megfizethető parkettázás XXIII. kerület, parketta átrakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület területén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta betartandó keménysége jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

 

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta darabjainak lerakása inkább a következő folyamatot követve elterjedt.

 

 

 

 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak teljesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell használni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában szokásos. A betonra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás XXIII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak különleges parkettát megengedett alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő adhéziót a portól megszabadított aljzat biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. oldószeres ragasztóval. Juhar parketta rögzítése poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta ragasztása betonra XXIII. kerület

 

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XXIII. kerület

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

 

francia halszálka parketta lerakás XXIII. kerület


A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegélyléccel takarjuk le a hézagot.
Az oldalsó parketták hézagmentes illesztése behúzóvassal valósítható meg.

 

 

régi parketta felszedése XXIII. kerület

 

 

 

 

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XXIII. kerület


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett tanácsos olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XXIII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettet sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési formákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.

 

 

 

 

A parketta takarítása XXIII. kerület
A parketta anyaga ugyanis feldolgozott állapotában is élő anyag, és kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása tökéletes, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor azon nyomban el kell távolítani. Csak kis mértékben nedves moppal szabad feltakarítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni zsugorodást.

A parketta ápolása pasztázással kivitelezhető, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veti be durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás mögé bejutott pecsétnyomok eltávolítása testreszabott tisztítószerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után eltüntethető, azonban utána tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a penge alkalmazható, de a legutóbbi eszközök csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása XXIII. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása XXIII. kerület

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló műveleteként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az ismét leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben a parketta tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okok miatt.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ebből adódóan szükségessé válhat több darab pótlása, ilyenkor okos választás lehet az elemek átrakással történő stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok a nap hatására teljesen kiszáradtak, és óriási nyílás alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 

 • A parkettát rögzítő vakpadló odaerősítése kitágult, így már nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

 

 

 • A parketta réseinek tömítése időnként kielégítő, akár tartós megoldás lehet, viszont a ténylegesen megbízható technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a eltávolítással és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 

 • Az átrakás azért is javallott, mert ahogy öregszik, a parketta "beérik", és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, azonban a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

 

 

 

Régi parketta átrakása XXIII. kerület

Olcsó parketta csiszolás XXIII. kerület területén, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület területén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

 

 

Miért érdemes minket hívni parketta csiszolással XXIII. kerület vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (XXIII. kerület vonzáskörzetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén diszkontált árak

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XXIII. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása XXIII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási tevékenységeink 1 éves szavatossággal végezzük a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (XXIII. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés XXIII. kerület
 3. Massaranduba parketta hézagtalanítás XXIII. kerület
 4. Dió parketta lakkozás XXIII. kerület
 5. Iroko parketta aljzatkiegyenlítés XXIII. kerület
 6. Merbau parketta javítása XXIII. kerület
 7. Antik bükk parketta lerakása XXIII. kerület
 8. Európai juhar parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XXIII. kerület
 9. Nyír parketta szegőléc felrakása XXIII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parkettás mester XXIII. kerület Különböző jellegű parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa tónusát. Akár házilag is szinten tartható, de valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű termékek, tudniillik olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa sajátosságait azzal, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően sokkal erősebb és jobban rendben tartható felületet kapunk, nem rejti vastag réteg alá a fa struktúráját.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. hasadást), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható problémából komolyabb komplikáció legyen, mivel a legtöbb esetben a javítás ára a többszöröse az idejekorán végrehajtott eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket mindig a parketta láttán tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért XXIII. kerület területén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta színének meghatározásakor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét parketta kellemes légkört nyújthat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha időtálló parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Ajánlásaink a parketta viaszolás ép állapotának védelme érdekében

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig csodálhatja a fényét.

XXIII. kerület régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XXIII. kerület

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Megfizethető parketta csiszolás XXIII. kerület övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület régiójában szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás XXIII. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, korrekt parkettázás XXIII. kerület vonzáskörzetében.

Parketta lerakás XXIII. kerület


Pénztárca kímélő parketta lerakás XXIII. kerület, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület területén garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Emiatt figyelembe kell venni:

 

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta szükséges kopásállósága nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk néhány tippet.

 

 

 

 

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, azonban a parketta darabjainak lerakása többnyire a lentiek szerint elterjedt.

 

 

 

 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatnak teljesen síknak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a ragasztás előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

tölgy parketta átrakása XXIII. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak arra készült parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem rakható le fűtött aljzatra, így a parketta alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A megfelelő tapadást a portalanított beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

parketta leragasztása XXIII. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.
 

 

 

parketta lerakási minták XXIII. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XXIII. kerület


A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a faékek kivehetők, ezután szegélyléccel takarjuk le a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal szavatolható.

 

 

parketta dilatációs hézag

 

 

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XXIII. kerület


Tekintve, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtés fölé kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül ajánlott olyan fajtákat alkalmazni, amelyek nem húzódnak össze.

 

 

 

 

 

Parketta típusok XXIII. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási formákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után közvetlenül használatra kész. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XXIII. kerület
A parketta fája még elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Csak alig nedves felmosóronggyal megengedett megtisztítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, így kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó leírása szerinti szereket alkalmazza megközelítőleg 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás rögzítése nem jó, a letakarás alá bekerült pöttyök törlése a célra kialakított tisztítószerrel lehetséges. A mészfolt ecetes vizes keverékkel 2-3 perces áztatás után eltüntethető, de ezt követően tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, viszont utóbbiak csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.
 

 

 

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta átrakása XXIII. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta javítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez rögzítése meglazult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XXIII. kerület

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor befejező lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett meg is sérülhet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a karcos parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen több darab pótlása, ilyen esetben racionális elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással elvégzett stabilizálása.

 

 

 • A korábban lerakott lécek a nap hatására vetemedtek, és óriási rés alakult ki köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló odaerősítése meglazult, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sokszor elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a ténylegesen megbízható technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja hatásos módon a felbontással és újbóli lerakással küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, ezért a régi parkettalécek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

 


Pénztárca kímélő parketta lerakás XXIII. kerület régiójában, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XXIII. kerület régiójában garanciával, korrekt parketta átrakás árakkal.