Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felpúposodott parketta javítása II. kerület

Felpúposodott parketta javítása II. kerület

Megfizethető parketta csiszolás II. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. II. kerület régiójában garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással II. kerület környékén?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (II. kerület övezetében)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása II. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a II. kerületben is legjobb eljárás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel felpúposodtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa rögzítése meglazult, emiatt már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása II. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Szaktanácsadás (II. kerület övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás II. kerület
 3. Tölgy parketta hézagtalanítás II. kerület
 4. Kanadai juhar parketta lakkozás II. kerület
 5. Rózsafa parketta ragasztás II. kerület
 6. Éger parketta pótlása II. kerület
 7. Nyír parketta lerakása II. kerület
 8. Iroko parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás II. kerület
 9. Cseresznye parketta szegőléc felrakása II. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parketta lakkozás II. kerület Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa erezetét. Akár házilag is szinten tartható, de egy kicsit több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, kellemes járni rajta, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták ellenállóak és könnyen ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek kiegészítik a fa jellemzőit úgy, hogy kiemelik a fa természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében sokkal ellenállóbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, nem takarja el a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű szalagparketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bármilyen furcsaságot észlel a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy elhanyagolható problémából jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az idejekorán véghez vitt prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket mindig helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért II. kerület környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a termék színének meghatározásakor szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét termék barátságos légkört kölcsönözhet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta repedéseibe behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként kiírjuk az aktuális információkat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának konzerválására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva évekig lelheti örömét a szép állapotában.

II. kerület övezetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás II. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Olcsó parketta csiszolás II. kerület környékén, emellett parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. II. kerület környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal.