Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elázott parketta javítása XV. kerület

Elázott parketta javítása XV. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XV. kerület területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület övezetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással XV. kerület területén?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (XV. kerület régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Precizitás a megbeszélt feladatok intézésében
 • Többszöri megrendelés esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása XV. kerület területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással való stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, ily módon már nem megfelelő a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása XV. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (XV. kerület régiójában)
 2. Anyagbeszerzés XV. kerület
 3. Merbau parketta hézagtalanítás XV. kerület
 4. Jávor parketta lakkozás XV. kerület
 5. Kempas parketta aljzatkiegyenlítés XV. kerület
 6. Jatoba parketta javítása XV. kerület
 7. Rózsafa parketta lerakása XV. kerület
 8. Tigerwood tigrisfa parketta nyikorgás megszüntetése XV. kerület
 9. Kőris parketta szegőléc felrakása XV. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás XV. kerület Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Az olajozás kiemeli a fa rajzolatát. Könnyen megóvható az állaga, viszont valamivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, megnyugtató a talpnak, tudniillik selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és jól karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták kiegészítik a fa karakterét azzal, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval ellenállóbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem takarja el a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt felületű szalagparketta: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű furcsaságot vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy enyhébb kellemetlenségből komolyabb gikszer legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket többnyire helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért XV. kerület övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a szalagparketta színének eldöntésekor szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek dacára egy sötét parketta kellemes légkört kölcsönözhet nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Ajánlásaink a pácolt parketta fényének megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig gyönyörködhet benne.

XV. kerület vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 

parketta javítás XV. kerület

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás XV. kerület területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület régiójában szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Parkettázás XV. kerület


Pénztárca kímélő parkettázás XV. kerület, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező keménysége nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

 

 

 

A parketta rögzítési módjai

 


A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy-két ötletet.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta elemek fektetése többnyire a következő folyamatot követve elterjedt.

 

 

 

 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a fektetés előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

 

 

parketta lerakás XV. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak különleges parkettát megengedett lerakni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a parketta alatt fekvő fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást az alapozóval ellátott beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

 

 

 

parketta leragasztása XV. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.
 

 

 

parketta lerakási módok XV. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

 


A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, ezután takaróléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes illesztése behúzóvassal biztosítható.

 

 

 

régi parketta felszedése XV. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtéshez XV. kerület


Mivel a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtésre csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően ajánlott olyan parketta fafajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

 

 

 

 

 

Parketta fajták XV. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után rögtön igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

 

 

 

 

A parketta rendben tartása XV. kerület
A parketta fája már legyártott állapotában is élő anyag, ezért érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta portalanítása kiváló ötlet, viszont a bőséges vízzel való felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Pusztán kis mértékben vizes moppal lehetséges feltakarítani a burkolatot, hogy megelőzzük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, így elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó utasításai szerinti szereket alkalmazza megközelítőleg félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá becsöppent flekkek eltüntetése testreszabott vegyszerrel lehetséges. A mészfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után feloldható, azonban ezután javasolt szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge alkalmazható, viszont utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.
 

 

 

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása XV. kerület környékén?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló rögzítése meglazult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XV. kerület

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának kiinduló tevékenységeképpen felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka záró lépése az ismét leragasztott parketta polírozása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc pótlása, ilyenkor bölcs elhatározás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 

 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és óriási üreg formálódott köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 

 • A parkettát rögzítő rögzítőléc rögzítése meglazult, ezért már túl gyenge a rögzítő funkció betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sok esetben kielégítő, akár időtálló eljárás, ellenben a valóban biztos technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.

 

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felszedéssel és visszarakással oldható meg.

 

 

 • A parketta átrakása azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ezért a régi parkett ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

 

 

 

Elázott parketta javítása XV. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XV. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal.

 

 

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással XV. kerület területén?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (XV. kerület régiójában)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XV. kerület környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, emiatt már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása XV. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a karcos parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 1 éves jótállással végezzük a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (XV. kerület területén)
 2. Parketta házhozszállítás XV. kerület
 3. Massaranduba parketta hézagtalanítás XV. kerület
 4. Jatoba parketta csiszolás XV. kerület
 5. Antik bükk parketta ragasztás XV. kerület
 6. Doussie parketta pótlása XV. kerület
 7. Tölgy parketta átrakása XV. kerület
 8. Gyertyán parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XV. kerület
 9. Akác parketta szegőléc felrakása XV. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta felújítás XV. kerület Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa tónusát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, azonban kicsivel több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, ugyanis puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és nehézségek nélkül gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták bővítik a fa jellemzőit azzal, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes mélységét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt még erősebb és simán takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. hézagot), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne késlekedjen, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból sokkal körülményesebben megszüntethető gikszer legyen, mivel a legtöbb esetben a javítás költsége a többszöröse az időben elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat általában a parketta láttán számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért XV. kerület vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta árnyalatának kiválasztásánál szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét padló barátságos hangulatot nyújthat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, mert csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a parketta viaszolás ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A bevonat első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután tegye a helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

XV. kerület területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás XV. kerület

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, néhány munkánkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás XV. kerület régiójában, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral. Megfizethető parketta lerakás XV. kerület vonzáskörzetében, emellett parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, fix parkettázás XV. kerület környékén.

Parketta lerakás XV. kerület


Olcsó parketta lerakás XV. kerület, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

 

 

 

A parketta lerakása

 


A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 

 

 

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, de a parketta darabjainak fektetése többnyire a következő folyamatot követve zajlik.

 

 

 

 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. Az aljzatnak teljesen simának kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a tevékenység folytatása előtt.

 

 

 

 

 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

 

 

parketta lerakás-átrakás XV. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges lerakni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó ragadást a portól megszabadított aljzat biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

 

 

 

sima parketta lerakási minta XV. kerület

 

 

Parketta lerakási minták

 

 

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.
 

 

 

hagyományos parketta lerakása házilag XV. kerület

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

 

halszálka parketta felújítás XV. kerület


A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek kivehetők, majd szegőléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

 

 

parketta rögzítése XV. kerület

 

 

 

 

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

 

 

 

 

 

Parketta padlófűtés fölé XV. kerület


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtésre csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Emellett ajánlott olyan fajtákat választani, amelyek nem mennek össze.

 

 

 

 

 

Régi parketta típusok XV. kerület

 

 

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.

 

 

 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettet sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos lerakási formákat biztosítanak.

 

 

 

 

 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a lerakás után.

 

 

 

 

A parketta tisztítása festés után XV. kerület
A parketta anyaga tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása kitűnő, de a bő vizes felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor mihamarabb fel kell törölni. Pusztán alig vizes felmosófejjel szabad megtisztítani a parkettát, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással kivitelezhető, eképpen meggátolhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának használ, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe nagyjából félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá bejutott pöttyök eltüntetése a célra kialakított vegyszerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után feloldható, azonban utána ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, azonban utóbbiak csak jobb híján lehetnek megoldások.
 

 

 

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása XV. kerület környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása meglazult idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, így már nem tesz eleget a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása XV. kerület

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység záró eleme az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okok miatt.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ilyen esetben bölcs döntés lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.

 

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására teljesen kiszáradtak, és jókora térköz keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa odaszögezése kitágult, így már már túl gyenge a rögzítő funkció betöltéséhez.

 

 

 • A parketta hézagjainak kiöntése sok esetben elégséges, akár tartós megoldás lehet, ellenben a ténylegesen biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 

 • A parketta dilatációja hatásos módon a felszedéssel és visszarakással küszöbölhető ki.

 

 

 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, ennek köszönhetően a régi parkett ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

 


Kedvező árú parketta lerakás XV. kerület övezetében, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XV. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.