Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elázott parketta javítása VI. kerület

Elázott parketta javítása VI. kerület

Megfizethető parketta csiszolás VI. kerület régiójában, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. VI. kerület környékén garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással VI. kerület vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (VI. kerület vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén diszkontált árak

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta átrakása VI. kerület régiójában?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással történő stabilizálása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, ily módon már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása VI. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk a következő feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (VI. kerület övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás VI. kerület
 3. Merbau parketta felújítás VI. kerület
 4. Cumaru parketta lakkozás VI. kerület
 5. Tigerwood tigrisfa parketta aljzatkiegyenlítés VI. kerület
 6. Rózsafa parketta javítása VI. kerület
 7. Vörös tölgy parketta lerakása VI. kerület
 8. Jatoba parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás VI. kerület
 9. Iroko parketta szegőléc felrakása VI. kerület
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta olajozás VI. kerület Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a hézagkitöltést csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, azonban valamivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, mert időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, jó érzés járni rajta, hiszen lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és játszva kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták megtoldják a fa karakterét olyan módon, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben időtállóbb és könnyebben tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. hasadást), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb bosszúságból nehezen elhárítható gond legyen, mivel a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége a többszöröse az időben lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat rendszerint a parketta láttán adjuk meg, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért VI. kerület területén nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló színének kiszemelésekor szintén domináns feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta meleg hangulatot adhat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában kemény fából készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a parketta viaszolás szépségének megőrzésére

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve évekig lehet élvezni a szépségét.

VI. kerület területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás VI. kerület

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás VI. kerület régiójában, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. VI. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.