Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elázott parketta javítása IV. kerület

Elázott parketta javítása IV. kerület

Kedvező árú parketta csiszolás IV. kerület övezetében, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. IV. kerület környékén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással IV. kerület régiójában?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (IV. kerület régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megbízás esetén diszkontált árak

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása IV. kerület régiójában?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása IV. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási tevékenységeink 1 éves jótállással vállaljuk a következő munkákat:

 1. Szaktanácsadás (IV. kerület régiójában)
 2. Anyagbeszerzés IV. kerület
 3. Kempas parketta hézagtalanítás IV. kerület
 4. Teak parketta csiszolás IV. kerület
 5. Bükk parketta ragasztás IV. kerület
 6. Teak parketta javítása IV. kerület
 7. Nyír parketta lerakása IV. kerület
 8. Tigerwood tigrisfa parketta nyikorgás megszüntetése IV. kerület
 9. Merbau parketta szegőléc felrakása IV. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta lakkozás IV. kerület Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet kivitelezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Könnyen szinten tartható, de valamivel több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, megnyugtató járni rajta, mert selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták kiegészítik a fa sajátosságait olyan módon, hogy kiemelik annak természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így jóval időtállóbb és nehézségek nélkül takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

 

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb bakiból nehezen elhárítható gikszer legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a javítás bekerülési költsége a többszöröse az idejekorán véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha vékonyabb parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért IV. kerület területén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék színének meghatározásakor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét termék meleg légkört adhat tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk az aktuális információkat. Ajánlásaink a pácolt parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután tegye a helyükre.
 • A parketta általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

IV. kerület vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta csiszolás IV. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás IV. kerület régiójában, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. IV. kerület régiójában szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.